Ігор Пальонка назвав події 2022 року, які стали знаковими для Володимирської громади

08 Грудня 2022, 20:45
Події 2022 року, які стали знаковими для Володимирської громади 925
Події 2022 року, які стали знаковими для Володимирської громади

Знаковою подією для Володимирської громади у 2022 році став демонтаж радянських пам’ятників – танкістам, невідомому солдату та двох тумб на площі із радянською символікою.

Про це повідомив міський голова Ігор Пальонка під час нещодавньої пресконференції з представниками місцевих ЗМІ, інформує редакторка Район.Володимир.

Нагадаємо, навесні Володимир позбавився радянського спадку. 22 квітня спецтехніка демонтувала танк- пам’ятник на честь радянських танкістів. Днем раніше на площі Героїв почали демонтувати тумби з пам'ятними знаками радянських часів.

Таке рішення прийняли члени виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради на черговому засіданні, яке відбулось 21 квітня. 

Пізніше, 26 квітня демонтували пам'ятник радянському солдату, який був встановлений на розі вулиць Володимира Великого і Устилузької. Нагадаємо, історик Віталій Скальський у своєму блозі писав, що цей пам'ятник – блукаючий. Без дати виготовлення та встановлення. Без авторства. Кілька разів то повернутий по осі, то перевезений в інше місце. 

Відтак, за тиждень у Володимирі у «напрямку російського корабля» відправили пілони в центрі міста із бронзовими радянськими зірками, з серпом і молотом та зображенням московського кремля, а також пам’ятник танку, що розвернутий у бік Євросоюзу. 

Як зазначив голова громади, ще одне важливе спільне рішення громади та міської ради у 2022 році – зміна назв 43 вулиць, назви яких пов'язані з росією та радянським минулим. У наступному році ця робота продовжиться демонтажем Обеліска слави на площі Героїв.

Читайте також: У Володимирі остаточно не визначились із місцем під нове кладовище

 

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024