Район.in.ua - в трійці лідерів найбільш популярних інтернет-видань Волині

13 Лютого 2018, 12:26
1699

Волинські інтернет-видання активно нарощують відвідуваність і вже за перший тиждень лютого вони показали нові результати. Зокрема, у рейтингу регіональних видань за даними сайту «Bigmir)net» можна спостерігати, як лідери рейтингу посилили свої позиції, а деякі – втратили у відвідуваності. 

У погоні за рейтингами, аби заманити читача та збільшити аудиторію, редакції продукують все більше і більше унікального контенту. Це в свою чергу дає нові показники відвідуваності сайту, що вказує не лише на популярність та суспільну значимість висвітленої інформації, а й на статус видання. Таким чином, Перший проаналізував відвідуваність сайтів з «волинською» пропискою на основі відкритих даних сайту «Bigmir)net».

Зокрема, у розділі «Рейтинг по групі ЗМІ та періодика» протягом першого тижня лютого вдалось зібрати дані та визначити ТОП-10 найбільш читабельних сайтів Волині, виключивши з рейтингу решту популярних всеукраїнських видань (ТСН, Сегодня, 24 канал, Цензор.net, і т.д.).

Загалом на Волині діє півтора десятка сайтів, які позиціонують себе як інформаційні видання. Окремі з них є повноцінними ЗМІ, або ж зареєстровані, як інформаційне агентство. Тим не менше, як показують результати моніторингу відвідуваності – окремі сайти користуються непоганою популярністю у інтернет-читачів і створюють неабияку конкуренцію «рейтинговим ЗМІ».

Отож, журналісти видання Перший проаналізували відвідуваність волинських інтернет-видань протягом останніх 7 днів лютого, врахувавши не лише щоденний хост у робочі дні, а й у вихідні.

Таким чином, за кількістю середніх регіональних хостів (ІР-адреса мережі, яка видається провайдером або регіональним інтернет-реєстратором) ми визначили ТОП-10 волинських видань, які щодня виходять на першу сторінку рейтингу «Bigmir)net» по області. А себто – є найбільш популярними серед волинських інтернет користувачів.

Отож, найбільшою популярністю в регіоні (середня щоденна кількість відвідувачів з регіону) продовжують користуватися такі видання, як: ВолиньPost (4870 ), дещо менше - Волинські Новини (4676), на третьому місці – мережа сайтів Район.in.ua (3533), четверту позицію займає Волинь24 (3223). На п’яту позицію впевнено вийшов Перший канал соціальних новин (2007), на шосту «підтягнулось» видання Конкурент (1276), яке наприкінці січня займало за регіональними хостами лише восьму пизицію. На сьомій позиції – видання Буг (1158), яке займало дев’яту позицію в ТОПі, на восьмій – Під прицілом (1130), опустившись на одну сходинку. На дев’ятій – Волинська правда (952), а от видання «Таблоїд Волині» просіло з п’ятої аж на десяту сходинку тижневого рейтингу (920).

Таким чином, у п’ятірці лідерів утвердили свої позиції такі видання, як: ВолиньPost, Волинські новини, Район.in.ua, Волинь24 і Перший канал соціальних новин. Решта позицій в рейтингу зазнали значних ротацій.

Схожа ситуація склалася і в рейтингу волинських видань за показниками середньодобових загальних хостів (всеукраїнська та зарубіжна аудиторія). Таким чином, п’ятірка лідерів лишилась незмінною: ВолиньPost (38782), дещо менше - Волинські Новини (34481), на третьому місці – мережа сайтів Район.in.ua (20962), четверту позицію займає Волинь24(18607) і Перший канал соціальних новин (12116).

 

Наступна п’ятірка позицій знову ж таки зазнала змін. Так, на шостому місці утвердилось видання «Конкурент» (9063), яке піднялось з восьмої позиції. Сьому сходинку так само обіймає «Під прицілом» (9011) а от на восьмій – видання «Буг» (7903), яке наприкінець січня мало кращі позиції в рейтингу і обіймало шосте місце. Закривають рейтинг «Таблоїд Волині» (5638) і «Волинська правда» (4158), які не змінили своїх позицій – 9 і 10 місце в рейтингу відповідно.

Тим не менше, серед найбільш популярних та читабельних видань Волині впевнено лідирують:

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39