Зарплата депутата штату у США - 45 тисяч доларів на рік: Ярослав Матвійчук продовжує вивчати досвід урядування

13 Лютого 2018, 20:27
1874

В рамках вивчення досвіду урядування США, перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук ознайомився із роботою законодавчого органу та судовою системою штату Арканзас. 

Про це перший заступник мера поділився у своїх дописах у Фейсбук.

« Вчора знайомились із роботою законодавчого органу штату Арканзас, який складається з двох Палат: Палата представників включає 100 депутатів, що обираються на 2 роки, та Палата сенаторів - 35 осіб, які обираються на 4 роки з поновлення складу кожних 2 роки. Для прийняття закону необхідна його підтримка обома палатами, підписує документ губернатор штату. Колишній депутат Палати представників Менні Труман розповів про особливості ухвалення законів штату, депутатську діяльність та особливості формування бюджетів різних рівнів. А чинний депутат Палати представників Джим Барам ознайомив нас із особливостями фінансування освіти, а також показав систему для голосування. Для роздумів: заробітна плата депутата штату у США - 45 тисяч доларів на рік», - йдеться у дописі.





Ярослав Анатолійович також пише, що  більше дізнався про судову систему штату Арканзас, яка об’єднує 250 суддів усіх рівнів та складається із окружного районного апеляційного та Верховного суду, який є вищою судовою інстанцією штату.

«У Верховному суді з 1925 року незмінна кількість штатних суддів: голова суду і 6 асоційованих суддів. Усі вони обираються на позапартійних виборах на 8 річний термін. Якщо говорити про гендерне співвідношення, то на цей час там працює 4 жінки і 3 чоловіків. Цікаво було поспілкуватись із головою Верховного суду Беном Бергамом, який обраний на цю посаду 2 роки тому. На наше прохання він розповів про особливості виборчої кампанії, на яку він витратив 350 тисяч доларів, і…обійшов свого конкурента, який вклав у передвиборну агітацію аж мільйон. До слова, це не власні кошти, а
внесок простих американців у виборчий фонд задля отримання прозорого правосуддя. Голова суду також розповів про свою суддівську практику. За його словами, найважче ухвалити рішення про присудження смертної кари. Утім, в минулому році таких вироків було два. Щодо фінансового забезпечення, то річна заробітна плата судді – 180 тисяч доларів», - йдеться у пості.







 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024