У Володимирі почали кронувати дерева

26 Січня 2023, 11:35
У Володимирі почали кронувати дерева 424
У Володимирі почали кронувати дерева

У Володимирі 25 січня працівники комунальних підприємств громади розпочали роботи з кронування дерев у Володимирі на вулиці Ковельській. 

Протягом тижня планують кронувати усі дерева з одного боку вулиці, а також видалення аварійних, інформують на сторінці громади у фейсбуці.

У міськраді переконані, що вчасне кронування та обрізка дерева, не тільки «омолодить» насадження та надасть їм потрібного вигляду, а і зможе вберегти від небажаних матеріальних втрат та травмування людей. Осінній та зимовий період року є оптимальними для виконання кронування, обрізки, спилювання, повного видалення дерев та їх санітарного очищення (видалення уражених, сухих, гнилих гілок та частин стовбура). У цей період року у дереві не має руху соку, а також не має зеленого листя, що полегшує виконання робіт та зменшує кількість відходів.
«Обрізка є потрібною для активного росту дерев. Вона врівноважує баланс живлення. Після обрізки на деревах виростають нові гілки, значно підвищується імунітет до хвороб. Тобто санітарне обрізання – це порятунок дерев, життєво необхідна процедура. Правильна та вчасна обрізка дерев лише сприятиме озелененню Володимира», – зазначив міський голова Ігор Пальонка.
Обрізання дерев проводиться в усіх цивілізованих країнах світу задля їх утримання у здоровому стані, а також естетичного вигляду як самих дерев, так і вулиць, алей, парків, де вони ростуть.

Читайте також: У Володимирі безпритульних тварин можна записати на безплатну стерилізацію

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024