Володимир: депутати міської ради вирішили питання з фінансуванням школи-інтернат

16 Лютого 2018, 15:27
2216

Сьогодні, 16 лютого, у Володимирі-Волинському відбулася позачергова сесія міської ради.

На порядок денний було винесено лише два питання і обидва мали стосунок до Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

Йшлося про те, щоб передати в оперативне управління згаданий навчальний заклад міському управлінню освіти та прийняти кошти - субвенцію з обласного бюджету на потреби закладу.

Нагадаємо, спеціалізована школа-інтернат «Центр освіти і соціально-педагогічної підтримки» - це один з найкращих навчальних закладів, рівних якому важко знайти у всій Волинський області та й за її межами.

На жаль, з нового 2018 року ця освітня установа у такому вигляді, в якому вона була раніше, не могла продовжувати своє існування. Причина - реформа освітньої галузі.

Нагадаємо, останні кілька років цей навчальний заклад брав участь у всеукраїнському експерименті , який передбачав створення закладу нового типу. Утім, у кінці минулого року експеримент завершився, а фінансування закладу такого типу з обласного бюджету у законодавстві не прописали.

Якщо там навчається не менше 70% дітей, що не проживають у Володимирі, тоді може фінансувати область. За період експерименту порушилося це пропорційне відношення. Зараз таких дітей, що не проживають у Володимирі, 54%, тому обласне управління освіти, науки та молоді відмовилося фінансувати такий заклад, мотивуючи, що це буде порушенням законодавства.

Отож облдержадміністрація запропонувала передати заклад на фінансування Володимир-Волинської міської ради, але за рахунок субвенції з обласного бюджету, оскільки така була передбачена.

Більше про цьому питанню розповів начальник міського управління освіти В'ячеслав Петрук.

В ході обговорення даного проекту рішення слово взяв і сам директор згаданого навчального закладу, депутат міської ради Валентин Вірковський. 

Директор також коротко зупинився на можливих реорганізаційних моментах, які можуть відбуватися у стінах Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

Слід зауважити, що єдиним хто був проти того, щоб розглянути це важливе питання порядку денного, яке стосується школи-інтернат, що власне й зібрало депутатів міської ради на позачергову сесію, був депутат  від «Самопомочі» Ярослав Жук.

 Основний аргумент – не витримана процедура оприлюднення проекту на сайті міської ради. Мовляв, проект рішення мав би бути розміщений за 20 днів до засідання сесії. Депутат пропонував дочекатися наступного засідання сесії, яке відбудеться 1 березня, обговорити проект рішення і вже тоді щось приймати чи «не приймати». 

У депутата також були зауваження до самого проекту рішення, який він назвав сумнівним документом, який має ознаки кримінального правопорушення. 

Секретар міської ради Олег Свідерський теж прокоментував ситуацію:

Під час голосування «проти» проголосував депутат Ярослав Жук, а ще двоє його однопартійців «утрималися» – Павло Шлейн та Микола Смаль.

Другим питанням внесли зміни до рішення міської ради від 21.12.2017 «Про міський бюджет на 2018 рік». Начальник фінвідділу міськвиконкому Тетяна Шибирин коротко пояснила суть рішення - слід прийняти кошти з обласного бюджету, аби навчальний заклад міг їх освоювати.

На завершення зустрічі Валентин Вірковський подякував депутатам за розуміння і за те, що допомогли вирішити питання, які на сьогодні вкрай важливі для колективу та вихованців Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».





1


 

Коментарі
18 Лютого 2018, 11:14
хороша школа. велика відповідальність за дітей особливо молодших класів
19 Лютого 2018, 12:47
не тільки Шлейн утримався, вся присутня фракція самопомочі утрималась - і Смаль, і Тимосевич
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024