Скільки вулиць на Володимирщині потребують перейменування

08 Лютого 2023, 19:45
Перейменування вулиць 790
Перейменування вулиць

Станом на січень 2023 року 397 вулиць на Волині, які підлягали перейменуванню у рамках закону про декомунізацію, ще не змінили назву. 

Ці дані на запит Суспільного надав голова громадської організації «Світанок» Вадим Поздняков.

Перелік вулиць на Волині, які потрібно перейменувати через прив'язку до комуністичного минулого та радянських і російських діячів, Вадим Поздняков взявся досліджувати ще на початку 2022 року. Тоді його команда розіслала запити в усі громади на Волині зі зверненням перелічити такі вулиці. За підсумками, станом на 22 квітня 2022 року на Волині нараховували 838 вулиць, які потребувати зміни назви.

У січні 2023 року Вадим Поздняков продовжив дослідження та розпочав повну інвентаризацію вулиць у регіонах. Серед перших п'яти областей опрацювали і Волинь.

Перелік вулиць у громадах Володимирщини, які ще досі не змінили назви

В Устилузькій міській раді: місто Устилуг – вул. Гагаріна, вул. Гуденка, вул. Левінцова, вул.Пархоменка; село Тростянка – вул.Гуденка, вул.Ковпака.

У Зимнівській сільській раді: село Березовичі – вул.8-го Березня; село Льотниче – вул.Гагаріна; село Хобултова – вул.Першотравнева.

В Оваднівській сільській раді: село Верба – вул.Колгоспна; село Крать – вул.Першотравнева; село Овадне – вул.Мічуріна; село Охнівка – вул.Жовтнева; село Сусваль – вул.Першотравнева.

Слід зауважити, що в цьому переліку немає жодного населеного пункту Володимир-Волинської громади. Нагадаємо, ще минулого року володимирські депутати підтримали перейменування 46 вулиць громади.

Читайте також: Декомунізація Володимира: демонтували багатотонний радянський спадок

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024