Дитяча точка «Спільно» від UNICEF тепер у Володимирі

08 Лютого 2023, 20:10
Дитяча точка «Спільно» від UNICEF тепер у Володимирі 2066
Дитяча точка «Спільно» від UNICEF тепер у Володимирі

У культурно-мистецькому центрі Володимира 7 лютого відбулося відкриття першого на Волині простору Дитяча точка «СПІЛЬНО» від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). 

Протягом дня у КМЦ лунав щирий дитячий сміх, адже організатори влаштували для найменших відвідувачів справжнє свято із різноманітними забавами – майстер-класи, ігри та руханки із веселими аніматорами. На свято з нагоди відкриття завітав і міський голова Ігор Пальонка, інформують на сайті міста.

«З приємністю надали частину приміщення культурно-мистецького центру для облаштування цієї локації, яка, впевнений, допоможе інтегруватись діткам з числа ВПО  та  стане улюбленим місцем відпочинку і для володимирських малюків та їхніх мам. Дякую організації ЮНІСЕФ за черговий внесок у розвиток громади, а також підтримку наймолодших наших мешканців», – зазначив очільник громади.  

За словами супервайзера дитячих точок СПІЛЬНО Олеся Данишенко, цей проєкт впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з БО «Українська освітня платформа», починаючи з квітня 2022 року. Нині в Україні у різних містах успішно працюють уже понад дві сотні подібних просторів. На Волині першим для облаштування «Дитячої точки» Володимир обрали недаремно, адже наше місто уже протягом майже п’яти років співпрацює із ЮНІСЕФ у межах ініціативи «Громада дружня до дітей».  

Дитячі точки «СПІЛЬНО» – це безпечний і затишний простір для дітей, де працюють професійні педагоги, аніматори та психологи, які проводять творчі заняття для дітей, грають із ними в розвивальні ігри. У такий спосіб діти отримують доступ до освітніх заходів та корисного дозвілля під час війни. Ключові завдання цього проєкту – інформування родин з дітьми про сервіси ЮНІСЕФ і роботу місцевих сервісів щодо надання гуманітарної допомоги та місцевих соціальних послуг, а також робота з дітьми у вигляді  розваг, ігор, майстер-класів тощо.

Серед послуг, які можна отримати у Дитячій точці «СПІЛЬНО»:
•    психологічна консультація (психолог, перша психологічна допомога для дітей та дорослих, перенаправлення);
•    медична консультація для дітей та дорослих (сімейний лікар або медсестра, базове консультування, перенаправлення);
•    консультування соціального працівника щодо доступних соцпослуг у громаді, перенаправлення для дітей з інвалідністю та інших вразливих категорій;
•    групові заняття для дітей з соціальним педагогом, волонтерами, розвивальні та освітні заняття (арттерапія, ігри).

Окрім цього, сюди можна прийти, аби просто побавитись, поспілкуватись та знайти нових друзів. Тож Дитяча точка «СПІЛЬНО», що знаходиться у Володимирі за адресою вул. Князя Василька, 4,  чекатиме на своїх відвідувачів щодня без вихідних з 9.00 до 18.00.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024