Устилузькі ДЗОТи хочуть зробити туристичною «родзинкою» Волині

22 Лютого 2018, 08:54
8326

В Устилузькій ОТГ хочуть зайнятися «оновленням» ДЗОТів (деревно-земляна оборонна точка), яких чимало залишилось на території громади після Другої Світової війни. 

В громаді над цим працюватимуть спільно з командою народного депутата України Ігоря Гузя, - повідомляє прес-служба депутата.

Укріплення залишилися ще з часів Другої світової війни, проте наразі вони нікому не належать й за ними ніхто не доглядає, - пояснив голова громади Віктор Поліщук під час зустрічі з нардепом у середу, 21 лютого.

Загалом на території ОТГ у Володимирі-Волинському районі їх - 14.

Оновлення розпочнуть із найпопулярнішого ДЗОТу, розташованого поблизу в’їзного знака «Устилуг». «На початку головне завдання – оформити всі необхідні документи, щоб і будівля, і земля належали громаді», - відзначив Віктор Поліщук.

Надалі Ігор Гузь пропонує залучити професійних істориків, які зможуть сформувати концепцію часткового відновлення об’єкта і тематичних виставок, присвячених різним сторінкам Другої світової.

«Це - прекрасна нагода показати, чим місто Устилуг може бути цікавим для туристів. Я бачу цей ДЗОТ не лише як пам’ятку радянським військам, а як атракцію, де показана правда на різні теми: УПА, про прикордонників, тюрми, військові злочини. Це повинно бути цікаво, автентично і сучасно», - вважає депутат.

Після оформлення необхідних документів, нардеп планує посприяти залученню коштів із різних джерел, аби провести реконструкцію приміщень і відкрити на цій території музей.









 

Коментарі
22 Лютого 2018, 19:49
Немає під Устилугом ніяких ДЗОТів і ніколи не було!!! Це ДОТ а не ДЗОТ! Я не раз з хлопцями був в такому коли ходили пішком з Пятиднів до Устилуга до школи-8-9-10 кл. Це 1954-5-6 роки НЕ розбираєтесь в фортифікаціі не пишіть!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024