Володимирчанина, який вербував чоловіків у трудове рабство, взяли під варту

22 Лютого 2018, 15:42
1721

Мешканця Володимира-Волинського, який вербував чоловіків у трудове рабство, взяли під варту.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Так, пообіцявши 4 безробітним волинянам гарні умови роботи та достойні заробітки, зловмисник завозив їх у село в Брестській області, де погрозами та насильством примушував тяжко працювати на сезонних роботах у колгоспі, а заробіток привласнював. Окрім того, за кожного такого робітника він отримував кошти від керівника господарства.

Зауважимо, що молодик, на утриманні якого перебуває троє неповнолітніх дітей, раніше був засуджений за вчинення тяжкого тілесного ушкодження та хуліганства.

Йому оголосили про підозру у вербуванні й переміщенні людей, вчиненому з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану осіб, поєднаному з насильством та погрозами застосування насильства (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 149 КК України).

Згідно з ухвалою Луцького міськрайонного суду, чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Досудове розслідування триває, встановлюються інші потерпілі від дій зловмисника особи та свідки злочинної діяльності.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024