Скандал на автостанції: депутатка райради попросила прокуратуру та Мирку втихомирити контролерів

01 Березня 2018, 13:40
5384

Депутат Володимир-Волинської райради Вікторія Середа обурена хамською поведінкою перонних контролерів на Володимир-Волинській автостанції. Вона скерувала запити до прокуратури та в департаменту інфраструктури Волинської ОДА з проханням втихомирити їх.

Про це інформує власкор Волинь UA.

Вікторія Середа розповіла, що 28 грудня 2017 року стала учасницею неприємного інциденту, який, завдяки представникам автостанції м. Володимира-Волинського та місцевому інтернет-виданню, набув певного резонансу.

Йдеться про відео з камер спостереження автостанції, яке виклали на огляд громадськості. На ньому видно як перонні контролери не пропускають в автобус, що вже має рушає  Вікторію Середу.

«28 грудня минулого року, поспішаючи за місцем роботи в село Суходоли, про що чудово обізнані перонні (квиткові) контролери, (оскільки я вже 26 років доїжджаю громадським транспортом в одному й тому ж напрямку), виявила бажання проїхати до пункту призначення міжміським рейсовим автобусом «Ковель — Львів», час відправлення – 9 година 15 хвилин. При посадці в автобус, готовий до відправлення (водій уже був у салоні) перонні контролери перегородили дорогу, нічим не мотивуючи.

На мої зауваження, що я повинна втрапити у школу на новорічний ранок до 10 години, ніхто не відреагував. Контролери добре знали, що квиток до Суходіл на цей рейс я, при усьому бажанні, придбати не можу з об’єктивних причин, а їхати іншим автобусом, де дають квиток, (а такі курсують вкрай рідко) теж не можу через часове обмеження.

До речі, у своєму запиті на ім’я директора департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Мирки 1.1. від 17.03.2017 за номером 86 я порушувала питання відсутності проміжних зупинок у маршрутних листах водіїв за даним напрямком, через що пасажири не мають змоги придбати квиток до потрібної зупинки.

Почуття обов’язку та відповідальності перед учасниками святкового дійства взяли гору над здоровим глуздом, і мені нічого не залишалося, як силою прориватися в автобус. Реалізацію мого законного права на вільне пересування та вибір засобів пересування, гарантованого статтею 313 Конституції України, контролери вважають ненормальністю, про що і запитали», – йдеться у запиті.

Депутат цікавиться на якій підставі її було відмовлено у перевезенні, коли вона  об’єктивно не може придбати квиток на проїзд в касі автостанції; не відмовлялася оплатити вартість проїзду водієві; не перебувала в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння; не порушувала громадський порядок; не мала при собі небезпечного вантажу; не могла забруднити салон транспорту.

Вікторія Середа звертає увагу, що більше на жодній автостанції не спостерігала такого ставлення до пасажирів, зауважує, що з водіїв за кожного пасажира збирається «податок» – здав його і пасажирів пускають, не здав – не пускають.

Розібратися у цій ситуації та унормувати ставлення до пасажирів на Володимир-Волинській автостанції депутат просить Володимир-Волинського міжрайонного прокурора Віталію Книш та начальника департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Івана Мирку.

Запит був підтриманий одноголосно.
 

Коментарі
01 Березня 2018, 19:50
Контролери в нас ще ті хами, але - шановна пані Вікторія, не прикривайте власну безалаберність і скнарність депутатським посвідченням! Це гидко виглядає. 1)Рейс міжміський, а Ви без квитка хочете сісти (чим порушуєте правила перевезення на міжміських рейсах). 2) Які обєктивні причини заважали звернутись в касу? Запізнились-проспали? - ваші проблеми. Чи стояли за рогом в очікуванні рушання автобуса, щоб в останній момент на ходу заскочити? Це ж ваш коронний спосіб посадки, еге ж! 3) Скільки раз за 26 років Ви купували білет в кассі? Тільки чесно! Навіть тоді, коли ще їх продавали на всі рейси, навіть міжнародні. Не пам*ятаєте? Чи не хотіли купувати через станційний збір? Копійка до копійки.. так-так, зарплата мала і т.д. Власні порушення закону і не таким прикривають 4) "Почуття відповідальності.. силою проривалась в автобус.." - з почуттям відповідальності треба було трошки раніше розбиратись, щоб заздалегідь забезпечити собі спокійний і законний проїзд з білетом і без штовханини. 5) До роботи перонних контролерів багато питань, але в цій конкретно ситуаціх вони виконували свої посадові обов*язки і не пропускали безбілетного агресивного пасажира в салон міжобласного відїжджаючого автобуса, що закінчив посадку. До речі, безбілетний пасажир наражав себе на небезпеку, кидаючись так до зачинених дверей і у випадку травматизму підставляв шофера і тих же контролерів. Ви прикриваєте власне хамство і бидляцтво цим депутатським зверненням.
12 Березня 2018, 16:30
Жителька мікрорайону автостанції або точніше працівниця тої барижні - навчіться до людей нормально ставитися і буде вам благодать і запитів не буде! А так ви просто собаки, які гавкають на людей
21 Березня 2018, 20:25
Пані Вікторія я Вас підтримую. Дійсно на автостанції відношення контролерів до пасажирів вкрай нелюдське і 'податки' з водіїв я підтверджую бо сам колись мав нагоду поспостерігати. Шановні працівники автостанції будьте ввічливі до людей адже пасажирі такі ж самі люди як і ви і відностесь до них так як би ви хотіли щоб відносились до вас. Життя може так повернутись що і Ви колись будете пасажиром і повірте як прикро коли на вас кричать, обзивають та ще й тягнуть за піджак.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024