У Володимирі зросла кількість тяжких та особливо тяжких злочинів

02 Березня 2018, 10:40
1514

У прокуратурі Волині на спільній нараді керівників правоохоронних органів обговорили стан протидії злочинності в області.

Рівень кримінальних правопорушень в області на 10 тисяч населення значно нижчий, як у державі. Знизилось число кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, у тому числі умисних вбивств.

Такі дані озвучили під час спільної наради керівників правоохоронних органів «Про стан протидії злочинності, в тому числі її організованим формам та ознакам корупції за 2017-й рік», в якій взяв участь голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, – йдеться на сайті ОДА.

«Вжиті правоохоронцями області спільні, узгоджені заходи забезпечили загалом стабільну криміногенну ситуацію у регіоні. Більше того, уперше за останні роки досягнуто спаду кримінальних правопорушень проти власності – крадіжок, у тому числі з квартир, грабежів і розбійних нападів», – поінформував прокурор Волині Максим Киричук.

Окрім цього, зменшено прояви неповнолітньої та групової злочинності, а також злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння. Посилено протидію корупційним проявам. Зросла як кількість виявлених та розслідуваних корупційних злочинів, так і число скерованих до суду обвинувальних актів. В отриманні неправомірної вигоди викрито суддю, двох голів районних державних адміністрацій, голову районної ради.

Активізовано протидію незаконному обігу підакцизних товарів. У 2017 році вилучено товарів підакцизної групи орієнтовною вартістю 58 млн грн, що вдвічі перевищує показник 2016 року.

Однак, при покращанні загалом у регіоні криміногенної ситуації, зменшенні кількості облікованих тяжких та особливо тяжких злочинів, в окремих районах області відбулося зростання рівня злочинності (у Іваничівському, Луцькому та Ратнівському), особливо тяжких (у Іваничівському, Луцькому, Любомльському, Ратнівському районах та м. Володимир-Волинський), тяжких (в Іваничівському, Локачинському, Луцькому, Ратнівському, Шацькому районах, містах Володимир-Волинський та Ковель) злочинів.

Відзначено, що подальшої активізації потребує робота з виявлення та затримання осіб, які здійснюють незаконний видобуток корисних копалин, насамперед бурштину, їх переробку (обробку), збут та контрабанду через державний кордон України, незаконну порубку лісу.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024