Придбання автовишки, заборона грального бізнесу та створення КП «Ритуальна служба»: Що вирішували на сесії міськради

05 Березня 2018, 09:50
2390

На початку березня міський голова Петро Саганюк провів засідання чергової сесії міської ради.

У порядку денному було чотири десятки різноманітних питань. На початку роботи обранці громади виголосили депутатські запити.

Про це йдеться на сайті Володимир-Волинської міської ради.

Обранці громади підтримали ті запити, що стосувались придбання автовишки для КП «Полігон», заборони роботи закладів грального бізнесу у нічний час та підготовки плану-схеми благоустрою території біля собору Різдва Христового (усі три запити – депутата Сергія Радкевича), виділення коштів на видавництво брошури «1919 рік у Володимирі»  та реставрацію меморіалу на братській могилі «Борцям, полеглим за волю України» (запити Ірини Мельник), а також щодо виділення коштів на реалізацію заходів в рамках відзначення 60-річчя дитячої художньої школи, зокрема, видання книги про цей освітньо-мистецький заклад, його педагогів та випускників (запит Віри Сєргєєвої).

Слово узяв також депутат Володимир Заєць, який подав звернення про надання допомоги багатодітній мешканці міста на лікування, яке було відразу спрямоване на розгляд управлінню соцзахисту населення.

Серед питань, з яких депутатами були ухвалені рішення, звіт про виконання минулорічного бюджету та внесення змін до бюджету цього року, затвердження загального обсягу видатків на реалізацію наступного бюджету часті та змін до положення про нього, стосовно регуляторної діяльності та пільг щодо сплати податків.

Традиційно цілий ряд рішень було прийнято з метою врегулювання земельних та майнових відносин, містобудівної документації, дозволів, договорів оренди тощо.

Крім того, схвалено зміни та доповнення до кількох міських програм: розвитку земельних відносин на 2017-2020 роки, економічного і соціального розвитку міста на 2018-2019 роки, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016 – 2020 роки, соціального захисту населення на 2018-2020 роки, а також затверджено дворічну Програму для забезпечення виконання рішень суду.

На сесії створено КП «Ритуальна служба» реорганізовано у однойменну бюджетну установу, збільшено статутний капітал підприємства теплових мереж “Володимир-Волинськтеплокомуненерго”, ЖЕКу надано дозвіл на відчуження пилорами, а КП «Полігон» – на одержання кредиту-овердрафту, затверджено розрахунки розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів по місту Володимир-Волинський у 2018р.

Також затверджено розпорядження міського голови, видані у міжсесійний період  та прийнято за ініціативою Олега Тимосевича звернення депутатів щодо забезпечення незалежності та запобігання спробам перешкоджання діяльності НАБУ та прискорення проведення реформ у сфері боротьби з корупцією.

Серед інших, на сесію було винесено питання про заслуховування звітів про роботу постійних комісій ради з питань охорони здоров’я та екологыъ, а також з питань законності і правопорядку, депутатської діяльності,  регламенту,  зв’язків з громадськими організаціями та об’єднаннями громадян.

Після обговорення депутатами звіт Ігоря Шевчука, який очолює медичну комісію, було прийнято та роботу комісії визнано задовільною.

Натомість, після звіту голови комісії законності Олега Тимосевича, який розпочав свій виступ із того, що на його думку більшість депутатів голосують зневажаючи закон, до доповідача було дуже багато запитань та зауважень.

Зокрема, щодо того, чому питання, у яких депутат Тимосевич вбачає порушення, не розглядаються на комісії, яку він очолює, чому протягом року не виконав доручення секретаря міськради розглянути на цій же комісії постійні пропуски сесій одним із міських обранців, чому комісія законності не слідкує за дотриманням депутатами норми, яка стосується конфлікту інтересів, хоча саме на неї такі обов’язки покладено.

В результаті депутати міськради не прийняли цей звіт, а також не дали оцінку роботі комісії з питань законності і правопорядку, депутатської діяльності,  регламенту,  зв’язків з громадськими організаціями та об’єднаннями громадян.







1




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024