У Володимирі освятили оновлену дошку памʼяті полеглих захисників

23 Травня 2023, 13:00
У Володимирі освятили дошку памʼяті полеглих захисників ФОТО 516
У Володимирі освятили дошку памʼяті полеглих захисників

У Володимирі на площі Героїв відбувся пам’ятний захід та освячення оновленої дошки з портретами майже сотні воїнів.

Захід відбувся у дев’яті роковини трагедії під Волновахою 22 травня. Про це пише міська рада.

Ще до початку заходу біля дошки зібрались рідні загиблих та померлих бійців, які уквітчали портрети своїх найдорожчих воїнів та запалили лампадки. Ведучий Роман Віслобоков зачитав імена військових, які народились, жили у Володимирській громаді та віддали свої життя за Україну.

Військовий оркестр 14-ї ОМБр виконав гімн України, під час якого діти загиблих захисників Гліб Спасьонов та Вероніка Лук’янович підійняли синьо-жовтий стяг на флагштоці.

Священнослужителі ПЦУ на чолі з архієпископом Володимирським і Нововолинським Матфеєм відслужили панахиду за спочилими воїнами та здійснили обряд освяченні оновленої дошки. До панахиди долучився і настоятель римо-католицького костелу Іоакима та Анни отець Лєшек.

Під час заходу представниця Володимирського РТЦК та СП вручила матері та дружині старшого сержанта Євгена Ворошика його посмертну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня.

«Перші втрати Володимирщина понесла саме 22 травня 2014 року. Влітку цього ж року наша громада зазнала нових втрат. Тоді ми подумати не могли, що настане такий страшний час, коли ми хоронитимемо іще більше наших захисників. Сьогодні завдяки їхньому подвигу, завдяки покладеним на вівтар життям, а також завдяки воїнам, які зараз стоять по периметру фронту, ми маємо змогу продовжувати працювати, жити та ростити дітей у мирному місті. Низько схиляють перед родинами загиблих захисників. Ми перед вами у неоціненному боргу…», – зазначив міський голова Ігор Пальонка у своїй промові.

Слово на заході також надали голові  Володимирської РВА Юрію Лобачу та голові районної ради Юрію Хицю. Потому квіти представники влади, військовослужбовці, рідні бійців та небайдужі містяни під звуки мелодії «Плине кача» поклали до оновленої дошки квіти.

Щодо розміщення світлин бійців з інших громад нашого району, міський голова Ігор Пальонка провів зустріч з керівниками району та очільниками громад. Було домовлено, що рідні полеглих захисників, які бажають розмістити портрет на дошці у Володимирі, мають спершу звернутись із відповідною заявою до голови своєї громади.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024