Володимирським ліцеїстам розповіли про медіаграмотність

26 Травня 2023, 11:42
Володимирським ліцеїстам розповіли про медіаграмотність 1434
Володимирським ліцеїстам розповіли про медіаграмотність

Для восьмикласників Володимирського ліцею імені Олександра Цинкаловського провели заняття гуртка медіаграмотності.

Зустріч 25 травня провела журналістка національної мережі гіперлокальних медіа Район.in.ua Тетяна Палаєвська.

Журналістка розповіла про роботу мережі Район.in.ua, в якій працює уже більш як сім років, коротко зупинилася на проєктах над якими працюють нині журналісти. Більш детально медійниця розповіла про проєкт з медіаграмотності «Район.Діти».

З ліцеїстами під час заняття говорили про базові поняття медіаграмотності, розглянули на прикладах вплив медіа, дискутували про вплив соцмереж на підлітків, аналізували контент, який нині продукують у соцмережах.

Цікавим елементом спілкування була гра «Взаємне інтерв’ю», під час якої журналістка дізналася більше про восьмикласників, а вони, своєю чергою, мали нагоду розпитати більше про роботу медійників та національної мережі гіперлокальних медіа, дізнатися, як саме створюється інформаційний продукт, як медійники протидіють фейкам, маніпуляціям та пропаганді.

На завершення Тетяна Палаєвська наголосила, що надалі на заняттях гуртків у рамках проєкту «Район.Діти» ліцеїсти зможуть: опанувати базові знання з медіаграмотності, здобути основні навички журналістів, фотографів, отримати практичні поради, як перевіряти повідомлення у соцмережах, дізнатися, як використовувати медійність у майбутній професії.

Дехто, за бажанням, зможе пройти журналістську практику у мережі Район.in.ua.

Читайте також:  На Волині стартує мережа Район.Діти

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024