У Володимирі стартував «Сімейний вихідний» в історичному музеї

02 Червня 2023, 20:25
Перший день «Сімейного вихідного у музеї» ФОТО 127
Перший день «Сімейного вихідного у музеї»

У Володимирському історичному музеї імені Омеляна Дверницького пройшов перший день «Сімейного вихідного у музеї».

Захід організував відділ міжнародної діяльності та туризму міськвиконкому. Він є фінальним етапом реалізації проєкту «Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож в минуле» по програмі «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Про це пишуть на сторінці міської ради.

На відкриття «Сімейного вихідного у музеї» завітали партнери з Польщі: війт гміни Грубешова Томаш Зайонц, інспектор з інформації та промоції гміни Пьотр Тарасюк та директор історичного музею імені Станіслава Сташича у Грубешові Бартоломей Бартецькі.

Привітав гостей заступник міського голови Андрій Гудим та подякував їм за тісну й плідну співпрацю, а також постійну підтримку.

Учасниками першого дня «Сімейного вихідного у музеї» стали юні поціновувачі історії віком від 9 до 12 років з ліцеїв №2 та №3. Спершу учнів запросили до виставкової зали музею, яка присвячена темі готів. Тут наукова співробітниця історичного музею Ганна Доскоч ознайомила гостей з історією племен готів, їхнім побутом, звичаями та культурою, продемонструвавши макет готського поселення. З допомогою тач-панелі, яку було придбано для музею у межах проєкту, учасники заходу поринули  в інтерактивний екскурс у життя готів, а також переглянули анімаційний фільм та чарівну готську казку.

Діти пройшовши захопливий квест з цікавими завданнями на кількох локаціях, де на них чекали актори народної театр-студії «Різнобарв’я», перевтілені у готів. На кількох локаціях учасники квесту малювали, ліпили з пластиліну, складали карту, плели з бісеру, кидали дротики у дартс тощо. На закінчення квесту, який діти завершували виконанням українських пісень, усі учасники отримали у подарунок смачні гостинці та ланч-бокси.

Завтра, 3 червня, захід матиме продовження – «Сімейний вихідний у музеї» відбудеться о 10:00 та 14:00.

Довідково: проєкт, який реалізовувався спільно з партнерами з гміни Грубешова, розпочався ще в липні 2021 року за фінансової підтримки ЄС. Його метою є вдосконалення інформаційної та матеріальної бази історичного музею ім. Омеляна Дверницького у Володимирі та музею ім. Станіслава Сташича в Грубешові, а також збільшення кількості їх відвідувачів, популяризації спільної історії та її впливу на сучасні культуру, традиції та суспільний розвиток обох країн, та подальшу співпрацю двох музеїв.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024