У Володимирській міській раді стажують молодь

05 Червня 2023, 15:43
Стажування у Володимирській міській громаді ФОТО 298
Стажування у Володимирській міській громаді

У Володимирській міській раді стартувала програми стажування молоді, яка впроваджується за підтримки проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Упродовж цього тижня, з 5 по 9 червня, стажисти ознайомлюватимуться з роботою виконавчих органів. Про це пишуть на сторінці міської ради.

Аби потрапити на стажування до міської ради учасники проходили конкурсний відбір: анкетування в онлайн-форматі та індивідуальну співбесіду. На стажування претендували 17 кандидатів з яких відібрали чотирьох активних та вмотивованих стажистів. 

Відбір здійснював представник проєкту USAID «ГОВЕРЛА», а також працівники відділів та управлінь виконавчого комітету Володимирської міської ради. Під час оцінювання враховувались такі основні критерії: попередній досвід, продемонстрована активність і навички, мотивація кандидата, його/її відповідність потребам громади й запиту міської ради.

Під час ознайомчої зустрічі зі стажистами та керівниками стажування заступник міського голови Андрій Гудим зазначив, що вперше в громаді впроваджується така ініціатива. Основна мета потрібного стажування: залучення молодих та вмотивованих осіб до роботи в ОМС, ознайомлення їх зі специфікою системи місцевого самоврядування та набуття ними практичного досвіду роботи на обраних ними напрямках. Заступник міського голови подякував молоді за їхнє бажання зробити свій внесок у розвиток громади.

Начальник управління з гуманітарних питань Оксана Бігун висловила сподівання, що участь у програмі стажування допоможе молоді краще дізнатись про роботу виконавчих органів Володимирської міської ради.

Начальник відділу молодіжної політики та спорту управління з гуманітарних питань Вячеслав Петрук ознайомив стажистів із графіком стажування, управліннями та відділами виконавчого комітету Володимирської міської ради в яких проходитимуть стажування, з повноваженнями та обов’язками керівника стажування та стажиста.

Головний спеціаліст відділу молодіжної політики та спорту управління з гуманітарних питань Наталія Заяц розповіла про вступний інструктаж та індивідуальний план стажування, який має передбачати участь стажиста у вирішенні перспективних і поточних завдань, які ставить йому керівник (вирішення організаційних питань, підготовка аналітичних, інформаційних довідок, проєктів розпорядчих і нормативних документів тощо).

Довідково: програма стажування молоді у Володимирській міській раді – це ініціатива, яка впроваджується за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Це друга хвиля програми стажування молоді в якій беруть участь 19 громад-партнерок із семи областей: Волинської, Житомирської, Львівської, Одеської, Закарпатської, Полтавської та Рівненської.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39