Як живеться в Луцькому зоопарку врятованим володимирським кажанам

28 Березня 2018, 10:51
1580

Врятовані від холодної смерті кажанчики з Володимира-Волинського нині мешкають у Луцькому зоопарку.

17 представників однієї кажанячої династії сплять на уламках дерева у скляній коробці. Знаходяться вони поки що у підсобному приміщенні. Тут, окрім кажанів, зимують ще деякі резиденти звіринцю, що полюбляють тепло, - розповідає Район.Луцьк.

 

 
Працівники зоопарку розповідають, що коли волонтери привезли тваринок до Луцька, їхнє життя було під загрозою. Це рідкісний вид кажанів, який може в рік привести тільки одне маля. Попри все, кажани витримали переїзд, і зараз живуть цілком безтурботним життям. Вдень вони сплять, а підвечір на них чекає їжа. Кажанів годують свіжими черв'ячками. Годує з пінцету працівниця зоопарку, беручи до рук по одному представнику колонії. Кажанчики відрізняються хіба що розмірами, а тому імен вони не мають.

 

 
 
Щодо майбутнього летючих у зоопарку ще не певні. На утримання тварин йде дуже багато часу, і просто не вистачає вільних рук. А тому, найімовірніше, їх просто випустять на волю поблизу зоопарку. Тут, за словами директорки Людмили Денисенко, є всі необхідні умови для того, аби кажанчики вижили.
 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024