У Володимирі презентували, які роботи з благоустрою мають виконати цьогоріч

02 Квітня 2018, 18:27
1845

Міський голова Петро Саганюк провів розширену нараду щодо виконання заходів з благоустрою.

На нараді, яка відбулася сьогодні 2 квітня, йшлося про заплановане до виконання у цьому році, а задокументовані у плані об’єми робіт супроводжувались рядом світлин, що підтверджували необхідність проведення тих чи інших робіт.  Доповідь з презентацією озвучив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, - йдеться на сайті міської ради.

По ходу розгляду кожного з питань, міський голова давав доручення відповідним службам чи підрозділам, звертався до журналістів з проханням висвітлити ті чи інші зауваження, наголошував на розв’язанні першочергових проблем.

Зокрема, щодо організації утримання дорожньої інфраструктури доповідач зазначив, що у першу чергу потребують ямкового ремонту із застосуванням сучасних технологій вулиці Володимира Великого, Пилипа Орлика, Об’їзна, Довбуша, Драгоманова, Незалежності, Сагайдачного, Академіка Глушкова, Привокзальна, Карбишева, Гайдамацька, Філатова та дорого державного значення: С.Бандери, Зимнівська, Устилузька, частина Ковельської.

Заплановано також капітальний  ремонт доріг, які перебувають у міській комунальній власності, в тому числі на умовах співфінансування з обласним бюджетом – вулиці Івана Сірка, Максима Кривоноса, Липинського, Лабораторна, Софії Ковалевської, Богдана Лепкого, Івана Франка, проїзд від Зимнівської до Левенцова, Клима Савури, Залізняка, Соломії Крушельницької. Відремонтують першочергово вулиці, мешканці яких за власні кошти виготовили та проекспертували ПКД: Соломії Крушельницької, Академіка Кримського, Тараскіна, Алябушева, Винниченка, провулків Олімпійський та Вишневий, проїзд від Лотоцького до Устилузької, Пилипа Орлика від 10 до  26 будинку, Федьковича, провулок Парковий та вул. Максима Рильського. Ще три вулиці (Северина Наливайка, Василя Симоненка), ремонт яких планувався в попередні роки, але з об’єктивних причин не проводився, теж у планах цього року. Зазнають капітальних ремонтів і цілий ряд прибудинкових територій.

Міський голова Петро Саганюк тут зауважив, що на відремонтованій минулоріч  вулиці Данила Галицького виявлено просідання асфальту, тож нехай підрядна фірма проведе усунення недоліків.  На це йому доповіли, що така домовленість із підрядником уже є, крім того, на дорогах буде нанесено розмітку, в межах міста по вулиці Луцькій планується облаштувати покриття з’їздів,«кишень», майданчиків для зупинки транспорту, виїздів з дворів, автобусних зупинок тощо. Серед завдань також – провести заміну, підняття та пониження оголовків люків інженерних колодязів по проїжджій частині вулиць Луцької та Данила Галицького. Бічні вулиці у місті про грейдерують, графік таких робіт уже розроблено.

Здійснити комплекс робіт з благоустрою міськвиконкомом сплановано біля приміщення колишньої вуглерозвідки та санстанції, а власникам кількох будівель, в тому числі комерційних, наголошено на необхідності приведення до ладу їх фасадів.

Адміністраціям підприємств, таких як АГНКС (газова заправка), ТзОВ «Біоенергетична компанія», ВАТ «Хлібозавод», ВАТ «Консервний завод», овочева база, колишній медико-технічний коледж, ТзОВ «Іст-менеджмент», КХП, КЕВ м. Володимир-Волинський, ЗРП, в/ч 1008, залізнична станція та інші, вказано на непривабливість залізобетонних, цегляних та дерев’яних огорож, які потребують негайного ремонту.  Фарбування зовнішніх огорож потребують і деякі навчальні заклади.

В місцях ліквідації поривів слід здійснити заходи по усуненню їх наслідків – це зауваження стосувалось водоканалу, філії волиньобленерго та теплокомуненерго.

Незабаром період планують закінчити вкладання тротуарного покриття на розі вулиць Ковельська та Данила Галицького. Захаращення території потрібно усунути біля магазину «Будівельник», новобудов, завершити ремонт та прибрати будівельне сміття – біля  кафе «Фантазія» та супермаркету «Сіті».

Увагу нададуть поточному ремонту павільйонів автобусних зупинок, фарбуванню турнікетів, які встановлені вздовж магістральних вулиць мста. Філії «Укртелеком» доручено демонтувати старі дерев’яні опори ліній зв’язку, ЖЕКу – здійснити повну інвентаризацію дитячих майданчиків та елементів на них, усунути виявлені недоліки, провести за потреби ремонт і фарбування.

Ряд заходів буде проведено з заміни опор вуличного освітлення. На місці знесених дерев, які були заражені омелою, незабаром посадять молоді та красиві дуби і канадські клени, пройде весняна посадка квітів та підсів трав на газонах, квітниках міста. Навести лад до літа мають і в парку «Слов’янський», де додаткову зону відпочинку облаштують від пам’ятника Тарасу Шевченку до пам’ятника св. Володимиру, паралельно з цими роботами розпочнуть впорядкування скверів біля історичного музею та по вулиці Небесної сотні. Як тільки дозволять погодні  умови,  почнеться очищення р. Риловиця задля подальшого створення біля неї рекреаційної зони.

Управлінню містобудування та архітектури спільно з відділом майнових та земельних ресурсів на нараді дано доручення здійснити інвентаризацію рекламоносіїв та вжити заходів до орендарів та власників конструкцій з метою приведення їх до належного технічного стану і привабливого зовнішнього вигляду.

Як відомо, уже виділено кошти на реконструкцію фасаду історичного музею, міський голова вкотре наголосив на їх швидкому освоєнні. Потребує ремонту і  приміщення РАЦСу. В найкоротший термін необхідно провести фарбування в’їзних знаків в місто.

Окремі завдання наради стосувались КП «Полігон»: привести до ладу контейнерні майданчики, з урахуванням встановлення контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів, після процедури торгів і визначення виконавця робіт вжити заходів та забезпечити отримання дозволу на початок будівельних робіт по будівництву ІІІ карти сміттєзвалища, ліквідувати стихійні смітники.

У підсумку засідання було визначено, що загальноміська толока та акція «Зробимо Володимир чистим» будуть проведені в місті 21 квітня 2018 року. Втім, як зауважив Петро Саганюк, є ряд завдань, що необхідно виконати терміново: до Великодніх свят та провідної неділі має бути наведено благоустрій на території кладовищ. Він також доручив керівнику «Муніципальної варти» Андрієві Книшу застосовувати до порушників благоустрою у місті адміністративні стягнення – це однозначно дисциплінує і жителів, і представників бізнесу. А щодо виконання інших запланованих завдань, то з ними зволікати не слід, адже левову частку робіт із благоустрою слід провести до кінця липня, коли місто відзначатиме свій 1030-й день народження.




 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024