Ситуація із захворюваністю на кір продовжує залишатися напруженною. За останніх три доби  в області зареєстровано 13 випадків кору – Луцькому районі – 3, по два випадки у м. Володимир-Волинський та  Турійському районі, по одному у Ковельскому, Локачинському, Старовижівському, Ківерцівському, Іваничівському  районах та м. Ковель.

З числа хворих понад половина (7 осіб) дорослі. Впродовж цього року захворіло 116 осіб. Найбільше хворіють у Турійському районі – 32 особи, м. Володимир – Волинський – 30, Луцькому районі – 13 та м. Ковелі — 10. В епідемічному процесі задіяно  22 навчально-виховних заклади області, -, повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Зареєстровано новий спалах кору у сім’ї ромів в с. Кадище Ківерцівського району, де захворіло троє дітей, сім’я прибула з м. Ужгород. Продовжується проведення профілактичних та протиепідемічних заходів по ліквідації 5 зареєстрованих попередньо спалахів кору. Кількість захворілих на сьогодні не змінилась, і становить: опорний заклад НВК-ЗОШ 1-Ш ст. смт Турійськ – 18 випадків, школа № 2 м. Володимир-Волинський – 9 випадків, у школі № 5 м. Володимир-Волинський 5 випадків, гімназія м. Володимир-Волинський імені Цинкаловського – 4 випадки, школа с. Луковичі Іваничівського району — 3 випадки.

В епідемічний процес залучено 14 адміністративних територій області (78%),   не реєструється захворюваність лише в 4 регіонах області (Ратнівському, Шацькому, Любешівському, районах та м. Нововолинськ).

Нагадуємо, що ліків від кору не існує. Зупинити спалах може тільки вакцинація. Закликаємо батьків захистити своїх дітей та зробити їм профілактичне щеплення проти кору. Вакцина є в усіх регіонах області.