Урядовці змінили правила оформлення субсидії

30 Квітня 2018, 10:40
1536

Кабінет міністрів України прийняв рішення про внесення змін до програми надання субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг з метою запобігання випадкам зловживань та призначення державної допомоги людям, котрі приховують свої доходи.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів України, передає «Слово і Діло».

Зокрема, як повідомляється, оскільки аудит субсідіантів виявив ряд системних проблем, тепер система субсидій буде соціально справедливою. Тепер, як обіцяють в уряді, державну допомогу отримуватимуть ті, хто дійсно її потребує.

Фактично тепер, якщо у власності сім'ї є автомобіль, якому менше п'яти років, крім мопеду і авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть. Також, відтепер необхідно буде вказувати в деклараціях доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири.

Крім того, з 1 травня 2018 року субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, а будинку - 200, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Нові правила вводяться і для безробітних, їм тепер необхідно буде стати на облік у центр зайнятості, інакше людям працездатного віку, які претендують на субсидію, органи соцзахисту автоматом вважатимуть дохід у три прожиткові мінімуми - 5 тис. 286 грн.

Зміниться також і тарифікація на газове опалення, з 1 травня соціальна норма буде наближена до реальних обсягів споживання - 4,5 кубометрів на 1 квадратний метр площі, електроопалення - 30 кіловат на годину на квадратний метр площі.

У свою чергу змінені умови оформлення субсидії для внутрішньо переміщених осіб, відтепер вони зможуть оформити субсидії без укладення договорів на оренду житла - на підставі заяви та декларації, також була спрощена процедура отримання субсидій жителями об'єднаних територіальних громад.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024