Постраждалому в пожежі хлопчику пересадять свинячу шкіру

07 Травня 2018, 17:00
1172

Для ефективного лікування постраждалих у пожежі у селі Черемошне Ковельського району хлопчиків медики зібрали консиліум. Внісши корективи у лікування, вони констатують, що стан однієї дитини покращився, іншої досі лишається критичним.

Про стан дітей розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Сергій Ляшенко.

«Відбулося засідання консиліуму й ми внесли певні корективи у їхнє лікування. Щодо старшого хлопчика, то його стан стабілізовано, він стабільно важкий. Щойно його направили на операцію для видалення відмерлої шкіри. Після цього буде проводитися ксенотрансплантація (підсаджування свинячої шкіри). Щодо меншої дитини – стан критичний, є загроза дифузного ураження легень. Корективи у лікування внесені», – інформував Сергій Ляшенко.

Нагадаємо, трагедія сталася у селі Черемошне Ковельського району. Троє хлопчиків закрилися у погребі та бавилися сірниками. Зайнялися двері у приміщенні, діти почали кликати на допомогу бо самостійно вибратись вже не могли. Усіх їх доставили до обласної лікарні. Вранці, 5 травня, найменший трирічний хлопчик помер. Його чотирирічний брат та п’ятирічний сусід борються за життя в обласній дитячій лікарні.

Аби допомогти дітям – волинян закликають здавати кров на станції переливання крові по місцю проживання на Волинську обласну дитячу клінічну лікарню. Група крові значення не має. При здачі потрібно лише зазначити, що здають для двох погорілих дітей, які знаходяться в обласній лікарні.

Батьки дітей звертаються до всіх, не залишатися байдужими. Якщо Ви маєте можливість їх підтримати, це можна зробити, скориставшись: номер карток Приватбанку: 4149 4996 4950 4915 – батько Пастух Василь Віталійович; 4149 497833927751 - Лошик Інна Олександрійвна.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024