ТзОВ «П’ятидні» скупилося: підприємство придбало найкращої техніки на 12 млн. гривень

11 Травня 2018, 10:40
5335

Співпраця «П’ятиднів» з орендарями виявилася такою привабливою, що  в селі Окорськ Локачинського району, а це за шістдесят кілометрів від центральної садиби, господарство утворило відділок.

Нещодавно ТзОВ «П’ятидні» придбало більш як на 12 мільйонів гривень найкращої техніки. Зокрема, три трактори «Джон-Дір» потужністю 370 кінських сил, самохідний із шириною захвату обприскувач вартістю 200 тисяч євро, сівалки і ґрунтообробні агрегати шведської фірми «Ведерстад». Останні дають можливість за один прохід без оранки, без культивації підготувати ґрунт і засіяти до 120 гектарів за добу. Трьох таких агрегатів і п’яти потужних тракторів вистачає, щоб обробити всі землі товариства. Решті тракторів і машин відведено обслуговуючі функції.

Вражає складське господарство. Спорудили ще три сховища — на три тисячі тонн зерна кожне. Загалом «П’ятидні» можуть зберігати його 30 тисяч тонн. Усі склади стандартизовано й сертифіковано. Підприємство працює без послуг елеваторів, комбінатів хлібопродуктів, не платить їм за зберігання зерна.

Вчасно переробляти врожай допоможе і зведений в селі Колона зерносушильний комплекс вартістю 2,5 мільйона гривень. Встановлена на ньому сушарка «СУКУП» (США) дає змогу за добу доводити до необхідних кондицій до 700 тонн пшениці. Власний хлібозавод у Любомлі щодоби випікає 5—7 тонн хлібобулочних виробів.

Значні площі у підприємства і під посівами цукрового буряка, адже аграрії переконанні, що сіяти цукровий буряк вигідно. Після збору урожаю «солодкий корінь» відправляють на Гнідавський цукровий завод, а співпраця двох потужний підприємств триває вже десяток років.

«Гнідавський цукровий завод наш надійний партнер, якому ми вже не перший рік здаємо цукрові буряки на переробку», – зауважує керівник підприємства «П’ятидні » Валерій Діброва.

На Гнідавському цукровому заводі теж цінують своїх партнерів-сільгоспвиробників і завжди готові прийти на допомогу.

 

Коментарі
12 Травня 2018, 03:25
Щеб дороги поробили під таку техніку! Так скрізь побили а тепер ще більш доб'ють!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024