Перший заступник мера взяв участь в засіданні правління Асоціації міст України

21 Травня 2018, 18:14
Перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук 1425
Перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук

За участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та членів Уряду в столиці відбулось засідання правління Асоціації міст України. У ньому взяв участь перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук.

В ході зустрічі обговорили проблемні питання бюджетного забезпечення територіальних громад, передали кабміну напрацьовані Асоціацією міст України пропозиції щодо шляхів їх вирішення, - інформує у своєму дописі у Фейсбук Ярослав Матвійчук.

«За участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та очолюваного ним уряду обговорили проблемні питання бюджетного забезпечення територіальних громад, передали кабміну напрацьовані Асоціацією міст України пропозиції щодо шляхів їх вирішення. Це стосувалось у першу чергу питання недостатності обсягів державних освітньої (22%) та медичної (34%) субвенції. Зокрема, у нашому місті на забезпечення усіх необхідних виплат педагогічним працівникам не вистачає 11 мільйонів гривень. Добрим знаком є те, що ще під час розгляду питання Володимир Гройсман поставив завдання Міністерству освіти провести перерозподіл освітньої субвенції на обласному рівні та удосконалити формулу її розподілу. 


Під час засідання правління Асоціації міст України
Під час засідання правління Асоціації міст України

На зустрічі міністр інфраструктури Володимир Омелян особливу увагу приділив якості ремонту доріг та гарантував мінімальний строк їх експлуатації до наступного ремонту – 5 років. У той же час Прем’єр-міністр дав доручення обласним державним адміністраціям узгодити з органами місцевого самоврядування об'єкти, які будуть будуватися з державного дорожного фонду. 

Також представниками міст внесено спільні практичні пропозиції щодо удосконалення процедури монетизації пільг на проїзд, збереження повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та продовження практики пайової участі забудовників у розвитку інфраструктури населених пунктів. Крім того, у зв’язку із законодавчими колізіями, ми просили уряд перенести строки, до яких повинен бути забезпечений комерційний облік теплової енергії та водопостачання, та наполягали на повному погашенні заборгованості державного бюджету місцевим бюджетам з виплати пільг, а лише тоді – проведенні подальших реформ у галузі ЖКГ», - йдеться у дописі першого заступника мера.



Київський мер Віталій Кличко
Київський мер Віталій Кличко

Засідання відбулося за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана
Засідання відбулося за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024