Прибудинкова територія новобудов без паркувань

24 Травня 2018, 10:00
2696

Міністерство регіонального розвитку планує в майбутньому повністю позбавити новобудови від паркувань.

Пояснюється це тим, що зони для зберігання автомобілів псують зовнішній вигляд нових районів і заважають мешканцям багатоквартирних будинків.

Звичайно іще однією причиною є захист населення від шкідливого впливу вихлопних газів, у першу чергу це стосується столиці України та інших великих міст. Нові державні будівельні норми забороняють зведення паркувань для транспорту всередині житлових кварталів. Доступний простір повинен бути використаний на користь покупця нерухомості, майбутнього жителя квартири.

Офіційні представники державних органів наголошують увагу на тому, що у дворах повинні з'являтися дитячі майданчики і спортивні споруди, замість в рядок вистроєних автомобілів із забрудненням середовища. Подивитися як уже зараз вирішуються питання паркувань при новобудовах можна на crystal-avenue.com.ua.

Виникає питання, де тоді ставити свій транспорт? Гаражі та паркування рекомендується будувати за периферією житлових районів – вдалині від ігрових зон і прогулянкових алей. Як  альтернативи розглядаються підземні і наземні паркування. У районах з пам'ятниками історії та архітектури, влада зобов’яже будувати тільки підземні паркування.

У нормах будівництва прибудинкових території, зазначено, що відстань від місця проживання власника автомобіля до зони зберігання автомобіля не повинна перевищувати 700 метрів. Гостьове паркування дозволено будувати тільки з боку проїзду або вулиці, але не всередині житлових кварталів. Відстань від нерухомості до гостьової зони не повинна бути менше 150 метрів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024