Повідомили, де на Володимирщині небезпечно купатись

26 Травня 2018, 10:32
1912

Фахівці Волинського обласного лабораторного центру опублікували перелік водойм, де небезпечно купатися. У цей перелік потрапила й річка Луга, що протікає на Володимирщині.

Про це йдеться у повідомленні на сайті центру.

На території Волині офіційно зареєстровано 45 місць масового відпочинку на водоймах, найбільше – у Шацькому районі. 

За результатами досліджень близько 80 проб води відкритих водойм не відповідає санітарно-гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками: вода річки Турія на пляжі в Ковелі, річки Стир на центральному пляжі Луцька, озеро Соминське на пляжі Луківської сільської ради та озеро Велимче на пляжі Соловичівської сільради Турійського району.

Також річка Луга у трьох неорганізованих місцях масового відпочинку у Володимирі-Волинському, селі Заріччі, селі Хрипаличі Володимир-Волинського району. 

«Разом з цим, наполегливо радимо мешканцям та гостям Волині відпочивати в офіційно відведених для купання місцях, оскільки, офіційні пляжі перед відкриттям та протягом сезону перевіряють на безпеку. Це і дослідження якості води, і упорядкування їх території, дна водойм. Місця стихійного відпочинку на берегах водойм, які мешканці обирають для відпочинку, можуть нести загрозу здоров’ю», - йдеться у повідомленні.
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024