У Володимирі-Волинському збираються монетизувати деякі пільги

30 Травня 2018, 10:00
1700

У Володимирі-Волинському всерйоз замислились над монетизацією пільг за проїзд у громадському транспорті. Вже й розробили відповідний проект рішення та трохи розібралися із цифрами.

Про це стало відомо вчора  29 травня під час прес-конференції за участі першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука та начальника відділу персоніфікованого обліку управління соціального захисту населення Ольги Томашук. 

Отож, представник управління соцзахисту повідомила, що на сьогодні вже є відповідний проект рішення про затвердження розміру виплат пільговим категоріям на 2018 рік. На їх розмір вплинула середня вартість проїзду в громадському міському транспорті по Волинській області. Він склав 2 грн. 30 копійок за одну поїздку ( вартість проїзду у міських маршрутках Володимира нині складає 4 грн.). Таких поїздок передбачено 30 в місяць. Було озвучено, що уряд передбачив правку і дозволив органам місцевого самоврядування збільшувати суму щомісячної виплати та кількість поїздок.

Відтак пільговикив місяць отримають: учасники бойових дій – 69 грн.; особи з інвалідністю І та ІІ групи – 166 грн.; діти-інваліди, які навчаються у ВНЗ чи училищах – 332 грн.

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук наголосив, що монетизація пільг не буде стосуватися пенсіонерів, але в місті й далі будуть курсувати пільгові рейси до міських дачних масивів.

- Фінансування пільг повністю переклали на місцеві бюджети, - зауважив перший заступник міського голови. - Наразі це лише проект рішення, будуть ще громадські обговорення, обговорення та озвучена думка депутатів міської ради. Додам, що Уряд дозволив органам місцевого самоврядування збільшувати суму щомісячної виплати та кількість поїздок.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024