На Володимирщині капусту почали атакувати шкідники

30 Травня 2018, 13:58
2718

На невеликих ділянках капусти одноосібних селянських господарств Володимир-Волинського та  Луцького районів спостерігається масове заселення рослин шкідником - білокрилкою.

Цього року поява шкідника відмічена раніше, як в попередні роки. Ймовірно цьому сприяла тепла, без дощів погода. При сприятливих умовах ареал поширення та чисельність шкідника будуть збільшуватись, повідомляють у прес-службі головного управління дерспоживслужби у Волинські області.

На нижній частині листків  легко помітити   велику кількість личинок. При температурі 21-23ºС і відносній вологості повітря 60-70% цикл розвитку одного покоління завершується протягом 23-25 днів. За рік шкідник може дати до 12 поколінь. Яйця самка відкладає купками по 10-20 штук на нижньому боці листків. Личинки відродившись, харчуються соком рослин, виділяючи липку солодку масу, на якій розмножуються сажкові гриби. Листки скручуються, рослини в’януть і при сильному пошкодження гинуть. 

Білокрилка
Білокрилка

 

Для регулювання чисельності білокрилки на овочевих культурах велике значення мають систематичні спостереження, виявлення та ліквідація первинних вогнищ шкідника. Обприскування рослин треба починати при з’явленні первинних вогнищ білокрилки, використовуючи інсектициди в певному чергуванні або в поєднанні.

Обробітки необхідно проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. 

Не менше як за дві доби, про час та місце  проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати голів сільських і селищних  рад, ОТГ.

При роботі з пестицидами суворо дотримуватись правил техніки безпеки!!!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024