2 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

02 Червня 2018, 08:41
908

Доброго ранку, читачі. Сьогодні субота, 2 червня.

Нехай день буде веселим і цікавим на події у житті. Радійте життю, цінуйте те, що маєте. Гармонійних вам вихідних!

День ангела святкують: Іван, Йосип, Микита, Олександр, Олексій, Тимофій.

Район.Володимир-Волинський вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

2 червня 2018 року – Національний день молитви за Україну. Ідея проведення була запропонована міжнародним євангелістом з Великобританії Девідом Хасавеєм й отримала підтримку різних об’єднань Церков та Президента Петра Порошенка.

2 червня в історії: 72 роки тому (1946) Італія за результатами референдуму стала парламентською державою. День проголошення Італійської Республіки (La Festa della Repubblica).

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  православна церква відзначає Знайдення мощей святителя Олексiя, митрополита Київського i всiєї Руси, чудотворця (1431) та вшановує пам'ять святого мученика Фалалея.

Погода:  Сьогодні очікується +18..+29 °C , без опадів, легкий вітер. Завтра: +21..+28 °C , без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: 2 червня відзначається день мученика Фалалея, Олександра і Астерія. Мученик Фалалей відомий у народі під ім'ям Огірочник, оскільки з цього дня починали сіяти огірки. «На Пилипа і на Фалалея - діставай огірки пошвидше».

«На Фалалея - сій огірки». Якщо в цей день багато шишок на ялині - на хороший урожай огірків. У цей час розпускається жасмин. Також ще може цвісти горобина. Пізнє цвітіння цього куща вказувало нашим пращурам на пізню осінь.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024