Володимирчани побували на святі професійно-технічної освіти Волині

02 Червня 2018, 09:22
1818

Уже 18 років поспіль волиняни збираються на Свято професійно-технічної освіти Волині. Цьогоріч на святі Володимирщину представили Володимир-Волинське вище професійне училище та Оваднівський професійний коледж.

Організаторами дійства, яке днями відбулося на Театральному майдані міста Луцька, стали управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, за підтримки голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та сприяння Луцької міської ради.

У святі взяло участь більше 20 закладів професійної освіти області. На виставці-ярмарку в широкому асортименті були представлені різноманітні побутові товари та вироби, домашня випічка, дачні товари, садово-парковий інвентар, сільськогосподарська продукція, вироби з металу, дерева та лози, швейні та столярні вироби, виготовлені учнями та майстрами. Охочі могли придбати продукцію за помірними цінами.

Володимир-Волинське Вище професійне училище теж презентувало роботи своїх учнів та запрошувало до себе на навчання.

Заклад навчає учнів за такими напрямами:

• Оператор на автоматичних і напівавтоматичних лініях у деревообробленні;

• Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення;

• Електрогазозварник;

• Продавець продовольчих та непродовольчих товарів;

• Слюсар з ремонту автомобілів;

• Маляр-штукатур;

• Кравець;

• Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;

• Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи розповідає, що заклад завжди виконує регіональний план набору, адже відстежує ситуацію з учнями шкіл. Прривертають до себе увагу майстерно виконані роботи учнів училища. Слюсарів набирає один раз на три роки. За словами заступника, у майстерні навчального закладу, роблячи ці вироби, учні тренуються, «набивають» руку, так би мовити. Після вони працюють вже проходять практику на підприємствах та працевлаштовуються.

На сьогодні заклад активно співпрацює з фірмою «Мікроклімат», ТОВ «Промжитлобуд» та різними сільськогосподарськими підприємствами, які відразу беруть до себе на роботу учнів.














 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024