У Зимнівській ОТГ не працює жоден пришкільний оздоровчий табір

04 Червня 2018, 12:09
Фото ілюстративне 3730
Фото ілюстративне

Цьогоріч в Зимнівській громаді не працюють оздоровчі пришкільні табори.

Цю інформацію підтвердив голова громади В'ячеслав Католик. 

- Так, дійсно, ми відмовились від роботи пришкільних таборів. Вирішили всі кошти спрямувати на те, щоб зимнівські діти відпочили в оздоровчих таборах області, можливо у всекраїнських таборах. Це питання для початку обговорили з директорами шкіл, з депутатами громади і тільки тоді прийняли відповідне рішення. Ну самі зрозумійте, який же це відпочинок, коли дитина закінчила школу, пішла на канікули і далі знову щодня навідується в навчальний заклад. Це ж викинути гроші на вітер... - зазначив голова ОТГ.

В'ячеслав Католик додав, що в громаді вже приблизно 75 тисяч гривень спрямували на оздоровлення дітей - придбали путівки в табори для дітей пільгової категорії. Найближчим часом планують закупити путівки в оздоровчий табір, що в селі Пульмо. Також школярі громади будуть відпочивати та оздоровлюватися кілька днів у таборі «Юність», що розпочне свою роботу у Володимир-Волинському районі.

Начальник районного управління освіти Оксана Бігун поінформувала, що загалом в районі районі функціонує 15 таборів відпочинку з денним перебуванням дітей.

- Три дитячі табори відпочинку з денним перебуванням функціонує на базі загальноосвітніх закладів району, де відпочинком охоплено 135 школярів віком від 7 до 17 років. Вони забезпечені двохразовимо харчування із розрахунку 20 гривень в день на 1 дитину, - зазначила Оксана Андріївна. – Два табори відпочину функціонує на базі Зарічанської сільської ради, де відпочиває 100 учнів, чотири табори – у Оваднівській ОТГ (140 дітей) та шість таборів створено на території Устилузької міської ради. Жодного табору відпочинку з денним перебуванням дітей немає на території Зимнівської сільської ради.

Загалом, додала начальник районного управління освіти, всіма формами відпочинку та оздоровлення планується охопити близько півсотні школярів. У районі – це 150 дітей пільгових категорій. До цього переліку, за словами головного педагога краю, не включено тих, які будуть оздоровлені у санаторіях та профілакторіях за путівками МОЗ та тих, які будуть оздоровлені за спонсорські кошти. У Оваднівській ОТГ планують охопити відпочинком 170 дітей та 125 у Зарічанській ОТГ.

Нагадаємо, у селі Зимне Володимир-Волинського району запрацювала уже шоста в області поліцейська станція. Вона обслуговуватиме територію, на якій розташовано 21 населений пункт і мешкає понад 7 тисяч жителів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024