У Володимирі атовці та інваліди війни не хочуть, аби їхні пільги монетизували

05 Червня 2018, 13:57
Під час позачергових зборів ГО «Ветеранів Учасників та Інвалідів АТО» 3096
Під час позачергових зборів ГО «Ветеранів Учасників та Інвалідів АТО»

У Володимирі-Волинському учасники АТО та представники міської влади обговорили питання монетизації пільг за проїзд у громадському транспорті. 

Задля обговорення цього важливого питання були скликані позачергові збори громадської організації «Ветеранів Учасників та Інвалідів АТО» на яких були присутні її члени та голова Юрій Степанюк, учасники бойових дій, перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук.

Нагадаємо, ще навесні цього року Кабмін прийняв монетизацію пільг у громадському транспорті. Інформація про це з’явилася на офіційному урядовому порталі й була активно підхоплена ЗМІ. Проте, тривалий час не було оприлюднено ані тексту постанови, а, відповідно, місцеві органи влади довго не могли розібратися, як втілювати цю монетизацію в життя. А коли на місцях розібралися, то заявили, що  кардинально не погоджуються із тим, що всі витрати мають лягти на місцеві бюджети.

До речі, на сьогодні вже є відповідний проект рішення про затвердження розміру виплат пільговим категоріям на 2018 рік. На їх розмір вплинула середня вартість проїзду в громадському міському транспорті по Волинській області. Він склав 2 грн. 30 копійок за одну поїздку ( вартість проїзду у міських маршрутках Володимира нині складає 4 грн.). Таких поїздок передбачено 30 в місяць. 

Присутні на зустрічі атовці висловлювались, що складається враження, що головна мета Кабінету Міністрів під час реалізації монетизації – обмежити права ветеранів війни, а не допомогти учасникам бойових дій та полегшити користування пільгами, які гарантовані Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

- Пільги, зароблені страшною ціною хочуть звести до грошової одиниці. Якщо взяти 30 поїздок в місяць по 2,30 гривні, то навіть 100 гривень не виходить. А якщо дехто з нас їздить на роботу з пересадками… Хочеться, аби пільги надавалися такі, які диктує Закон, - висловлювалися учасники спілки.



Як поінформував присутній перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук,  уряд передбачив правку і дозволив органам місцевого самоврядування збільшувати суму щомісячної виплати та кількість поїздок.

Проте, до цього, скоріше всього, справа не дійде, бо на зустрічі було вирішено призупинити процес монетизації пільг за проїзд учасникам АТО та ветеранам війни.


Цю інформацію також підтвердив міський голова Петро Саганюк на щотижневому брифінгу з представниками місцевих зЗМІ.

- Скоріше за все з цією категорією населення Володимира-Волинського ми працюватимемо як і раніше, - учасники АТО та ветерани війни будуть і далі користуватися правом безкоштовного проїзду в міському громадському транспорті, а ми будемо відшкодовувати кошти перевізникам.

Нагадаємо, нещодавно у Володимирі-Волинському розповідали про нововведення в розрахунках субсидій за комунальні послуги, які вступили в дію уже з 1 травня цього року.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024