Устилуг: депутати громади підтримали звернення про самостійність Православної Церкви в Україні

22 Червня 2018, 11:19
1506

Депутати Устилузької міської ради підтримали звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. 

Це сталося на позачерговому засіданні сесії Устилузької міської ради.

Депутати таким чином визнали важливість надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, на основі якого вона зможе посісти належне місце в родині помісних православних церков.

Нагадаємо, на попередніх засіданнях сесії це звернення депутатами Устилузької міської ради не було підтримане. На Володимирщині Устилузька громада одна з останніх, яка підтримала це звернення.

Нагадаємо, Петро Порошенко офіційно прийняв звернення до Вселенського Патріарху Варфоломія щодо автокефалії від Предстоятелів православних церков України. Так, звернення передали Патріарх Філарет та Митрополит Макарій з підписами усіх архієреїв УПЦ Київського Патріархату та УАПЦ.

Нагадаємо, на початку червня депутати Володимир-Волинської районної ради підтримали звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024