Пояснили, що чекає пацієнтів, які ще не підписали декларацій

23 Червня 2018, 09:00
1532

З 1 липня кожен українець буде отримувати медичну допомогу в будь-якому медзакладі незалежно від того, буде у нього підписана декларація з лікарем чи ні.

Як пояснили у прес-службі МОЗ, від імені деяких установ поширюють неправдиву інформацію, що з 1 липня українці без декларацій отримуватимуть тільки невідкладну допомогу.

«Цей факт не відповідає дійсності. Право на медичне обслуговування гарантується Конституцією та іншими законами України», - уточнили у відомстві. У МОЗ пояснили, що до кінця року медустанови, які підписали договори з Національною службою здоров'я, отримуватимуть кошти за двома механізмами.

За першим установи отримуватимуть 370 грн на рік із застосуванням вікових коефіцієнтів на кожного пацієнта, який підписав декларацію. За другим заклади будуть отримувати по 240 грн за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладу, але ще не підписали декларацію про вибір лікаря. Ті заклади, які тільки готуються підписати угоди з НСЗУ, в третьому кварталі отримуватимуть фінансування за принципом медичної субвенції.

«Незалежно від механізму фінансування держава продовжує оплачувати медичне обслуговування кожного українця», - резюмували в МОЗ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39