27 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

27 Червня 2018, 07:00
1558

Доброго ранку, читачі. Сьогодні середа, 27 червня.

Бадьорий ранок забезпечить чашечка свіжозвареної кави, а приємні емоції з’являться з першою посмішкою, подарованою вам у цей день.

Не відкладайте важливі рішення надовго, щоб потім не шкодувати про втрачений час. Тож швиденько допивайте улюблений напій і нехай усе удасться!

День ангела святкують: Варлам, Георгій (Юрій), Єлисей, Йосип, Мефодій, Микола, Олександр, Павло.

Вітаємо іменинників та бажаємо мирного неба і здійснення мрій.

У середу, 27 червня 2018 року, нове свято — День мікро-, малих і середніх підприємств

27 червня – Всесвітній день рибальства, який відзначають щорічно з 1985 року. У багатьох країнах, де є водойми й де водиться риба, а відповідно, й рибалки-професіонали та любителі рибної ловлі, проходять змагання, майстер-класи, різні освітні, екологічні та розважальні заходи. До речі, в Україні професійне свято День рибалки вже 53 роки відзначають у другу неділю липня. Цьогоріч ця дата припадає на 8 липня. 

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує пам'ять пророка Єлисея; святителя Мефодія, патріарха Царгородського. За церковним календарем, триває Петрівський (Апостольський, Петрів) піст або Петрівка, який завершиться на свято Первоверховних апостолів Петра і Павла (12 липня). 

Історичні події 26 червня: що цікавого відбувалося

1693 рік — у Лондоні вийшов друком перший жіночий журнал — "The Ladies' Mercury".

В 1969-му —секс-меншини почали боротися за свої права.  Під час облави на гомосексуалістів Нью-Йорка у клубі "Кам'яна стіна" один із них жбурнув у вікно поліцейської машини бачок для сміття.

27 червня 1998 року  — американець Джордж Сейлер став найстарішою людиною, що здійснила стрибок із парашутом, — у віці 97 років і 9 днів. 

Погода: Сьогодні очікується +17..+25 °C, зливовий дощ, помірний вітер. Завтра: +19..+25 °C, переважно без опадів, свіжий вітер.

Народний прогноз погоди: 27 червня відзначається день пам'яті святого пророка Єлисея. Наші пращури боялися дощу в цей день, оскільки він обіцяв ще сім неділь негоди. Прогнозувати погоду у цей день могла і риба: якщо вона грає в річці - вночі може бути гроза.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024