У Володимирі священики та парафіяни покинули урочистості через вірш Шевченка

28 Липня 2018, 16:55
5643

У Володимирі-Волинському парафіяни та священики УПЦ МП покинули святкові заходи під час декламування вірша Тараса Шевченка.

Про це повідомляє БУГ.

28-29 липня місто Володимир-Волинський святкує свою 1030 річницю і з цієї нагоди у місті відбувається ряд святкових заходів. 

Зранку, 29-го липня, у парку “Слов’янський” біля пам’ятника князю Володимиру зібралися священики міста для святкової літургії. Однак святкування закінчилося неочікувано, адже прихожани та священики Успенського собору обурилися віршу, який вийшов цитувати житель міста.

Служителям УПЦ МП не сподобався вірш, який Тараса Шевченка “І мертвим, і живим, і ненародженим…”, який зачитав Дмитро Себій

Уже під завершення вірша священики московського патріархату забрали ікону Божої Матері та почали співати церковні пісні та йти в напрямку храму через парк. Прихожани дещо емоційніше сприйняли твір, дехто перехрещував декламатора, хтось плював в його сторону, а хтось казав, що він “нечиста сила”.

У цей же час священики і прихожани Київського патріархату підтримати декламатора оплесками. А в кінці пролунало “Слава Україні – Героям Слава!”.

Виправити ситуацію спробував міський голова Петро Саганюк, який взявши мікрофон, звернувся до всіх з проханням обійтися в ці дні без політики.

Коментарі
30 Липня 2018, 16:08
На мою думку, така ситуація стала можливою не лише через світоглядні конфлікти в українському суспільстві та володимир-волинській громаді зокрема, а й через те, що у місті фактично відсутня чітка кадрова політика у напрямку культури, відповідно - організації важливих публічних заходів. Начальники відділу постійно міняються, десь щезають, куратором напрямку у виконкомі є людина за фахом не дотична до гуманітарної політики. Тому у багатьох громадян виникає питання: чи існував повноцінний сценарій заходу, чи працювали над ним фахівці, чи затверджував його міський голова? Що хотіти від емоційного, непосидючого дідуся, котрий усе своє життя публічно декламує Шевченка і Франка? Але свято зіпсоване, бо частина громади відчула себе ображено. Так не повинно бути.
31 Липня 2018, 19:40
100% погоджуюся! За таку провокацію громадянин України Дмитро Себій, а також відповідальна за організацію заходу особа з виконавчого комітету міської ради, повинні нести кримінальну відповідальність ("Розпалювання міжрелігійної ворожнечі").
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024