На Володимирщині піскокради завдали екологічної шкоди на 7,5 мільйона гривень

02 Серпня 2018, 15:19
У Поничеві піскокради завдали екологічної шкоди на 7,5 мільйона гривень 2144
У Поничеві піскокради завдали екологічної шкоди на 7,5 мільйона гривень

Держекоінспекція перевірила піщаний карєр на «Скотомогильнику» після публікації у виданні Район. Володимир.Волинський.

Шкода, заподіяна державі внаслідок самовільного користування надрами, самовільного зайняття земельних ділянок та зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу сягнула 7 534 379 гривень. Проце йдеться на офіційному сайті Волинської ОДА. 

У матеріалі «На Володимирщині крадуть пісок, а кар’єри перетворюють на сміттєзвалище». Мова йшла про піщаний кар'єр, що знаходиться неподалік села Поничів Зимнівської ОТГ. За словами місцевого жителя, сюди за «дармовим» піском щодня приїжджають кілька машин. Натомість, привозять і скидають неподалік цілі кучугури сміття. Відтак, спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області провели позапланову перевірку використання кар’єрів Володимирщини.

Зокрема, під час обстеження території Зимнівської сільської ради виявлено факт самовільної розробки піску в урочищі «Скотомогильник» в межах с. Поничів Володимир-Волинського району. Внаслідок самовільної розробки піску невстановленими особами порушені три земельні ділянки загальною площею 1,2 га. Так, порушено вимоги ст.4 Кодексу України «Про надра» та ст. 125, ст. 168 Земельного кодексу України.

Матеріали перевірки та розрахунки розмірів збитків направили до управління Нацполіції у Волинській області для реагування та вжиття заходів щодо встановлення осіб, винних у самовільному видобуванні піску.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024