Володимир: у міськрайонній філії центру зайнятості розповіли про неформальне професійне навчання

07 Серпня 2018, 20:00
2786

При створенні нових робочих місць роботодавці мають можливість працевлаштовувати на них як прийнятих працівників, так і переводити на такі робочі місця вже працюючих осіб.

Про це розповіла заступник директора Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості Надія Веремчук.

У разі, коли претендент на працевлаштування або на переведення не має документу про відповідну освіту, але має професійні навички, і існує потреба у підтвердженні особою своїх професійних знань, вирішити таке питання дозволяє процедура підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб.

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.05.2013 № 340 затверджено Порядок підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями. Організація роботи з підтвердження кваліфікації здійснюється Державною службою зайнятості.

- На сьогодні затверджено перелік робітничих професій, за якими здійснюється підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями, серед яких «кухар (3-6 розряд)», «зварник (6-8 розряд)», «охоронник (1-2 розряду)», «електрозварник ручного зварювання» (2-6розряду), «продавець непродовольчих товарів» (3- 5розряду), «слюсар-ремонтник» (2-6 розряду), - інформує заступник директора Володимир-Волинської міськрайонної філії.

Підтвердити кваліфікацію можуть:

  • громадяни України;
  • іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні;
  • яких визнано в Україні біженцями; яким надано притулок в Україні;
  • яких визнано особами, що потребують додаткового захисту;
  • яким надано тимчасовий захист;
  • ті, особи що одержали дозвіл на імміграцію в Україну.

Фінансування підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб з робітничих професій може здійснюватись за рахунок:

  • власних коштів особи;
  • коштів роботодавця (у разі підтвердження кваліфікації найманого працівника)

Особі, яка підтвердила кваліфікацію, видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за результатами неформального професійного навчання.

Для отримання детальної інформації по цьому питанню можна звертатись у Володимир-Волинську міськрайонну філію Волинського обласного центру зайнятості (м.Володимир-Волинський, вул.. Коперніка, 5. Тел. (03342)35064).

Нагадаємо, віднедавна свої перші кроки роблять спеціалісти з рекрутингу Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024