Володимирчан попереджають про ризик виникнення пожеж поблизу газопроводів

13 Серпня 2018, 16:00
1224

За даними УкрГідрометцентру, на Волині буде спекотно. Газовики попереджають про високий рівень пожежної небезпеки. 

З настанням спекотної погоди у рази збільшується кількість пожеж на відкритій території, в лісових масивах та на сільськогосподарських угіддях. Більшість із них виникають через необережне поводження з вогнем. Особливу небезпеку становлять порушення правил пожежної безпеки поблизу газопроводів.

З метою недопущення пошкодження, руйнування газопроводів і споруд на них та забезпечення надійної та безпечної експлуатації систем газопостачання, ПАТ «Волиньгаз» нагадує споживачам природного газу про основні правила пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватися землевласникам під час експлуатації своїх об’єктів.

Нагадуємо: розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави й сміття - неприпустимі, адже максимально сприяють виникненню масштабних пожеж. Варто пам’ятати, що найчастіше пожежі виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Зокрема, в спекотний літній період особливу увагу  необхідно звертати на дотримання пожежної безпеки, у тому числі і поряд з газопроводами. Вкрай небезпечне розпалювання багаття у вітряну погоду,  що спричиняє до швидкого розповсюдження пожеж.

Також серйозною проблемою залишається горіння сухої рослинності та сміття, що своєчасно не скошується та не прибирається. Це призводить до вельми негативних наслідків - загоряння будівель, знищення лісових насаджень, збільшення ризику виникнення пожеж поблизу газових мереж тощо.

Торік було три пожежі біля газорозподільних споруд, невчасне реагування на які могло призвести до біди.

«У випадку виявлення джерел вогню поблизу газопроводів та споруд на них негайно повідомляйте у аварійно-диспетчерську службу «Волиньгазу» за номером104. Пам’ятайте: особливу небезпеку становлять стихійні палії, які навмисно підпалюють сухостій, з метою упорядкування прилеглої території. Такі безглузді дії не тільки несуть шкоду навколишньому середовищу, а й дуже часто переростають у неконтрольовані горіння, які загрожують знищенням будівель та споруд житлового сектора», - коментує головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Андрій Цибульський.

З метою недопущення виникнення таких пожеж «Волиньгаз» звертається до всіх мешканців Волинської області з проханням не випалювати сухотрав’я, чагарники й сміття та дотримуватися елементарних вимог правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, перебуваючи на дачній ділянці та у приватному житловому секторі.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024