Володимир: в історичному музеї відкрили виставку старовинних хоругв

13 Серпня 2018, 16:06
На виставці представлено 12 хоругв 4370
На виставці представлено 12 хоругв

На минулому тижні у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки «Волинська хоругва 19-початку 20 століть».

На виставці представлено 12 хоругв з фондів музею і хоругви,  передані з Свято-Покровської церкви  села Бобичі Володимир –Волинського району, - інформує офіційний сайт міста.

Серед хоругв, представлених в музеї, – святині, які презентують різні  сюжети з Біблії та життя православної церкви, зокрема, «Благовіщення Марії», «  Успіння Пресвятої Богородиці»,  «Святий Микола», « Воскресіння Христове», « Христос у терновому вінку» та ін. Їх вік  перевищує 100 років.

На презентації виступили директор музею Володимир Стемковський, провідна наукова співробітниця Олена Черенюк, о.Юрій Хавура і о.Микола Рижук, які говорили про високу духовну та історичну цінність цих реліквій.

Головний спеціаліст відділу культури і туризму Любов Нестерук вручила о. Юрію Подяку відділу за збереження історико-культурних та духовних цінностей.

Виставка буде відкрита для огляду впродовж місяця. 

Довідково: Історія хоругв сягає ще часів Київської Русі. В той час кожен князь, який перемагав певне місто, встановлював на його стіні чи воротах свою хоругву. Використовували хоругви і запорізькі козаки.

У православ’ї на хоругвах зображують Ісуса Христа, Діву Марію, святих.

Фото взяті зі сторінки Володимир-Волинського історичного музею у Facebook.






1

1

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024