Виховуємо щасливу дитину: п’ять фраз, які допоможуть у цьому

26 Серпня 2018, 14:50
Щаслива дитина 3260
Щаслива дитина

Діти сприймають усе буквально і варто знати, які слова їм казати.

Найефективніший спосіб розмовляти з дитиною – використовувати прості формулювання, які дають зрозуміти, що ви цінуєте її почуття, але разом з тим наполягаєте на дотриманні встановлених правил. Про це пише Gazeta.ua.

Вашій увазі – добірка фраз для виховання самостійної і щасливої дитини.

1. Що ти відчуваєш із цього приводу?

Останнім часом дуже багато йдеться про те, що батьки купають своїх дітей у надмірній кількості похвал. Замість такого надмірного ентузіазму фахівці пропонують поставити їм таке запитання. Навіть з урахуванням того, що воно має трохи пасивно-агресивний характер, така реакція дає можливість утриматись від похвали й допомагає дитині усвідомити почуття задоволення, а не думати лише про кінцевий результат.

Це питання також ефективне і в менш приємних ситуаціях. Наприклад, коли дитина два дні поспіль забуває свій шкільний рюкзак, а ви докладаєте неймовірних зусиль, щоби приховати свою досаду.

2. Давай шукати в цьому позитивні моменти

Дощовий день, кинутий шедевр з конструктора, частини якого валяються по всій підлозі. Або найбільший жах із жахів: візит друга скасували. Такі ситуації пригнічують дитину. Секрет, який допоможе малюку впоратися із прикрістю, полягає в тому, що не треба поспішати рятувати його від поганого настрою. Замість цього допоможіть йому потренуватись справлятись із ситуацією у стані розчарування та фрустрації. Звісно, не так просто вислуховувати слізні голосіння дитини про те, що вона ніколи в житті більше не буде ні з ким грати.

3. Прислухайся до свого організму

Багато мам знають організм дитини краще, ніж свій власний. Коли дитина навчиться визначати, що відбувається з її організмом, вона зможе реагувати відповідним чином: буде знати, коли треба припиняти грати, вставати та йти в туалет або визначати, коли з'їденої кількості їжі буде достатньо для насичення.

4. Ти хочеш переглянути свою поведінку?

Коли дитина відмовляється їсти корисні продукти чи не хоче ділитись іграшками із приятелем, це питання хороший спосіб делікатно нагадати їй про те, якої поведінки ви від неї очікуєте. Ефективність цього запитання полягає в тому, що ви даєте зрозуміти, що поведінка дитини неприйнятна, не ображаючи й не лаючи її при цьому.

5. Це чудова ідея

Підтримуйте великі й маленькі ідеї дитини, це допоможе їй усе зрозуміти й повірити в те, що вона може ефективно вирішувати свої проблеми. Якщо дворічний малюк розмірковує над тим, що він хоче вдягти, або шестирічна дитина обдумує, як вона хоче провести вечір відповідайте йому цією фразою. Тоді дитина зрозуміє, що те, що вона придумала дійсно цінне.

85% щастя в житті приносять стосунки з оточуючими. Відкритих людей з позитивною психологічною установкою приймають за своїх. Батькам украй важливо навчити дитину позитивної поведінки, оскільки це допоможе їй у майбутньому досягти життєвого успіху.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024