Більша порція та калорійніша їжа - у Володимирі хочуть взятися за харчування школярів

04 Вересня 2018, 18:31
Хочуть покращити якість харчування у школах міста 1781
Хочуть покращити якість харчування у школах міста

З перших днів навчального року в мерії обіцяють контролювати якість та вартість харчування для школярів Володимира.

Про це йшлося на щовівторковій оперативній нараді, що пройшла під головуванням очільника міста Петра Саганюка, - інформує прес-служба мерії.

Мер пообіцяв жорсткий контроль за харчуванням учнів володимирських шкіл. Очільник міста запропонував розглянути питання щодо збільшення порцій, посилення контролю за свіжістю, калорійністю страв, які подають в шкільних їдальнях, а також сумами коштів з міського бюджету, яка виділяється на ці цілі для пільгових категорій учнів.

Продовжуючи шкільну тему на брифінгу із представниками місцевих ЗМІ, очільник міста зупинився на кількох проблемах, які мають місце на початку нового навчального року.

За законодавством в Україні розпочала роботу Нова українська школа. Але є проблеми. Це торкнулось, безперечно, і нашого міста.  Кошти на НУШ виділено державні. Меблі за рахунок державного бюджету було замовлено, але їх, очевидно, в державі треба стільки, що виробник просто не справився з таким об’ємом робіт, тому новенькі меблі очікуємо орієнтовно в жовтні. Нема ряду підручників для учнів. Вважаю, що цієї проблеми можна було б уникнути, якби профільні чиновники центральних органів влади займались цим раніше, а не на перше вересня, - зазначив міський голова.

Нагадаємо вперше цьогоріч в районі за парту сіло 229 першокласників а у Володимирі-Волинському - 545 ( 436 у минулому навчальному році).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39