Володимирщина готується до проведення фестивалю «Український коровай-сузір'я»

05 Вересня 2018, 16:00
Відбулося засідання оргкомітету фестивалю 3504
Відбулося засідання оргкомітету фестивалю

Менш як за місяць у Володимир-Волинському районі відбудеться ХІ фестиваль традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я».

Відтак, сьогодні, 5 серпня 2018 року, відбулося чергове засідання організаційного комітету. Більшість питань уже вирішено, однак є й такі, що потребують доопрацювання, - інформує відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату РДА.

Керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк та заступниця голови районної ради Алла Мельник детально проаналізували кожен пункт програми фестивалю, а відповідальні за їх підготовку прозвітували, на якому етапі знаходиться виконання того чи іншого завдання.

Зокрема, стало відомо, що заявки на участь у виставці короваїв подало уже 30 коровайниць: 18 із нашого району та 12 з інших районів області.

Понад десяток буде представлено на виставці-конкурсі й снопів.

Своєю чергою, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун представила присутнім емблему фестивалю, а провідний спеціаліст відділу культури та туризму райдержадміністрації – фестивальний сценарій.

Детально зупинилися члени оргкомітету на обговоренні формування урочистої ходи. Вона, як і кожного року, обіцяє бути яскравою та колоритною.

Не оминули увагою й дійств, які відбуватимуться на додатковій сцені – весільні обряди, дитячі ігри та розваги, козацькі забави.

При цьому, співголова оргкомітету Роман Гук закликав представників ОТГ, які теж прибули на засідання, активізувати роботу з підготовки виставки вишитих картин, знарядь праці та показу весільних суконь.

Варто нагадати, що у серпні у рамках фестивалю, відбувся пленер художників, полотна яких усі охочі матимуть змогу переглянути 30 вересня, відвідавши «Український коровай-сузір’я».

Нагадаємо, минулоріч у Володимирі-Волинському відбувся десятий ювілейний фестиваль традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я». Гості з'їхалися на фестиваль з усієї Волині і не тільки, - були й зі Сходу країни та Польщі.





 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024