У Володимирі-Волинському відклали монетизацію пільг на проїзд

06 Вересня 2018, 10:50
У Володимирі-Волинському відклали монетизацію пільг на проїзд 1362
У Володимирі-Волинському відклали монетизацію пільг на проїзд

У Володимирі-Волинському відтерміновують отримання грошей особами пільгових категорій на проїзд в громадському транспорті.

Міський голова Петро Саганюк пояснює, що для монетизації пільг потрібен час і довивчення моментів як проводити виплати, - пише БУГ.

Нагадаємо, що раніше говорили про можливі виплати:

-для учасників бойових дій – 69 гривень;
-особи з інвалідністю І та ІІ групи – 166 гривень;
-діти-інваліди, які навчаються у ВНЗ чи училищах – 332 гривні на місяць.

«Щоб запровадити монетизацію пільг потрібно мати фінансові ресурси ( а саме на місцевий бюджет такі виплати делегували від уряду – ред.). Ми обговорювали це питання. Однак учасники АТО та деякі категорії пільговиків незадовільняє. Було вирішено залишити поки що на такому рівні. Буде трохи інша ситуація, тоді і будемо думати як це впроваджувати в життя,» – наголосив Саганюк.

Додамо, що перевізникам наразі з міського бюджету виділяють для перевезення пільговиків близько 700 тисяч гривень протягом року.

«Якщо розділити між усіма пільговиками цю суму, то це вийде менше 100 гривень на місяць для людини. Але є деякі пільговики, які кілька разів на день користуються громадським транспортом, а є ті, хто взагалі не їздить. Це потрібно досконало вивчати. А для тих пільговиків, які не користуються громадським транспортом, ці 70-90 гривень були б якраз хоч якоюсь матеріальною підтримкою», – додав на завершення міський голова.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024