Володимирська держустанова виграла суд у Мінфіну

26 Вересня 2018, 13:43
Володимирська держустанова виграла суд у Мінфіну 2021
Володимирська держустанова виграла суд у Мінфіну

Суд визнав протиправною бездіяльність Міністерства фінансів, яке не дало коштів управлінню соцзахисту Володимира-Волинського на відшкодування пільг споживачам телекомунікаційних послуг.

Про це повідомляє офіційний сайт міста.

Рік тому управління соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир-Волинської міськради звернулося з позовом до Мінфіну. Місцева влада просила суд визнати протиправною бездіяльність та зобов’язати вчинити дії. 

Мовляв, шляхом перерахування міжбюджетних трансфертів не були переказані з держбюджету кошти відшкодування пільговим категоріям населенням за телекомунікаційні послуги за листопад-грудень 2015 року. А згідно з рішеннями господарських судів цю заборгованість перед ПАТ «Укртелеком» виплачено за рахунок коштів місцевого бюджету.

Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною бездіяльність Міністерства фінансів України щодо ненадання управлінню соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир – Волинської міської ради з державного бюджету коштів на відшкодування телекомунікаційних послуг за листопад-грудень 2015 року. 

Суд зобов’язав Мінфін відшкодувати на користь управління соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир – Волинської міської ради кошти обсягом 58,6 тисячі гривень.

Нагадаємо, днями Мінфін повідомив, що питання виплати заробітної плати медикам та педагогам Володимира-Волинського можуть вирішуватися міською радою за рахунок коштів міського бюджету, коштів на депозитних рахунках в установах банків та інших джерел.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024