За незаконне полювання на лося володимирчанам доведеться сплатити 130 тисяч гривень штрафу

06 Жовтня 2018, 11:00
Лось 1388
Лось

На засіданні Уряд визначив розмір плати за незаконне полювання на лося європейського, якого у 2017 році занесли до Червоної Книги.

Про це заявив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, – повідомляють у відомстві.

Він зазначив, що саме Мінприроди ініціювало внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів, яка визначає розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування.

«Торік цей вид тварин після тривалих протистоянь із мисливським лоббі нам вдалося занести до Червоної Книги. Тоді ж постало питання про розмір покарання для браконьєрів, які спробують полювати на цих благородних тварин. На жаль, в Україні досі із цим є проблеми. Щодо лося європейського, то 130 тисяч гривень за незаконне добування чи нанесення шкоди цій тварині мають трохи привести до тями тих, хто вважає, що їм все дозволено і продовжує  вбивати тварин, не зважаючи навіть на їх червонокнижний статус», – прокоментував Остап Семерак.

Він також повідомив, що триває облік популяції лося європейського, який дозволить встановити реальну кількість тварин цього виду на території України.

Крім того, зараз у парламенті знаходиться законопроект, який передбачає внесення змін до Кодексу про адміністративні порушення  щодо підвищення розмірів штрафів за порушення екологічного законодавства.

Нагадаємо, постановою, до якої Уряд вніс 3 жовтня зміни, також передбачено 130 тисяч гривень компенсації  за незаконне полювання на зубра, а  за заборонене полювання на дикого коня доведеться заплатити 70 тисяч гривень.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024