Народний депутат цікавиться, коли розпочнеться будівництво дороги «Володимир-Устилуг»

08 Жовтня 2018, 09:30
Народний депутат цікавиться, коли нарешті розпочнеться будівництво дороги на Волині 1653
Народний депутат цікавиться, коли нарешті розпочнеться будівництво дороги на Волині

Народний депутат Ігор Гузь поцікавився у першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, коли нарешті розпочнеться будівництво дороги «Володимир-Устилуг».

Це він озвучив 5 жовтня, у парламенті під час «Години запитань до Уряду», - інформує прес-служба нардепа.

Свого часу Республіка Польща дала кредит, на так звані, міждержавні дороги у Львівській та Волинській областях. 

«У моєму виборчому окрузі дорога «Устилуг-Володимир» - «ворота» у Європейський Союз, і, до нас в Україну. Уже середина жовтня. Руху немає. Передбачали виділити 120 мільйонів гривень. Спільно з львівськими колегами цікавимося: що заважає розпочати будівництво міждержавних доріг?» - апелював парламентар до урядовця.

Своєю чергою, Степан Кубів погодився, що це – справедливе  запитання та відповів:

«Запитання піднімалося під час торговельно-економічного засідання між Україною та Польщею у Варшаві. Після цього, за дорученням прем’єр-міністра,  провели дві робочі наради щодо організації та фінансування. Справедливо говорите.

На сьогодні, міністерство фінансів і ДФС, розробило проект постанови щодо реальної реалізації використання ста мільйонного кредиту під інфраструктуру. Разом з тим, там є «домашнє завдання» для регіонів – Львову та Житомиру, Чернівцям та Закарпаттю, про формування відповідної інфраструктури, розведення автомобільного та промислового транспорту. Проект відправлений на погодження».

Нагадаємо, у вересні минулого року Український Укравтодор підписав контракти на виконання капітального ремонту доріг на українсько-польському кордоні з двома польськими компаніями - Drog-Bud Sp.z.o.o. і Unibep S.A. Це свідчило про те, що частину траси Устилуг - Луцьк - Рівне відремонтують поляки. Згадувалося також, що на ремонт витратять €100 млн.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024