Скорочувати нікого не будемо - мер Володимира про проблеми з надходженням субвенцій

10 Жовтня 2018, 09:00
Скорочувати нікого не будемо - мер волинського міста про проблеми з освітньої та медичною субвенціями 1683
Скорочувати нікого не будемо - мер волинського міста про проблеми з освітньої та медичною субвенціями

У Володимирі-Волинському є певні проблеми з надходженням медичної та освітньої субвенції. Проте, мер міста запевнив, що жодних скорочень працівників не буде.

Про це Петро Саганюк заявив на щотижневому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ.

«Освіта і медицина – це функції держави. Тому вона спрямовує місту на педагогічних та медичних працівників субвенції з державного бюджету. Оплату праці технічного персоналу забезпечує міський бюджет. Сьогодні держава не додає нам на ці цілі понад  8 мільйонів гривень. Але ми піднімаємо це питання на всіх рівнях влади, надсилаємо листи. І перші результати є – прийшли запити про уточнення і підтвердження сум, яких не вистачає на зарплату вчителям та лікарям. Тому, я думаю і сподіваюсь, що ці кошти таки нам додадуть. А в разі відмови – змушені будемо шукати резерви в своїй казні. Тому скорочувати нікого не будемо», - зазначив очільник міста.

Медійники поцікавились чи не пропонували задля вирішення цієї проблеми зняти кошти з депозитів.

«Центральні органи влади бачать, що певні суми знаходяться в нас на депозитних рахунках. Але вони не знають, що ці кошти, так би мовити, «в роботі». Вони розподілені по статтях видатків міською радою і призначені на асфальтування, ремонти, капітальні придбання і т.д. І ось допоки готуються документи, видають дозволи, отримують експертизи, проводять тендери, і виконують власне самі ремонти, то гроші не лежать «без роботи» на рахунку, а приносять відсотки міській казні. В міру потреби вони знімаються з депозиту і ними розраховуються за виконані роботи. Ось такі прості істини», - пояснив очільник міста.

Нагадаємо, нещодавно Мінфін повідомив, що питання виплати заробітної плати медикам та педагогам Володимира-Волинського можуть вирішуватися міською радою за рахунок коштів міського бюджету, коштів на депозитних рахунках в установах банків та інших джерел.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024