Переможець талант-шоу «Х-фактор. Польща» Артем Фурман поділився з студентами творчими секретами

10 Жовтня 2018, 13:00
Артем Фурман 6471
Артем Фурман

Співак під гітару, волинянин Артем Фурман переміг у талант-шоу «Х-фактор. Польща» у 2014 році, отримавши за це винагороду, що становить 25 тисяч євро, а також автомобіль і любов як польських, так і українських телеглядачів.

Телешоу відбулось у розпал Революції Гідності, тому організатори демонстрували на сцені фотографії та відео з повсталого Майдану, у такий спосіб морально підтримуючи сусідів-українців.

Після гучного успіху молодий волинянин є частим гостем на польському радіо та у телеефірах, взяв участь у турне всесвітньовідомого мотиваційного тренера Ніка Вуйчича. Нині юнак працює над своїм дебютним сольним альбомом, який планує випустити наступного року.

Артем народився та виріс у Володимирі-Волинському, в родині педагогів. Його дідусь – Микола Михайлович Фурман, свого часу був директором педагогічного училища імені Агатангела Кримського, бабуся та батько там викладали, а мама навчалась на вихователя. Саме тому Артем радо відгукнувся на пропозицію землячки Світлани Федонюк, викладачки Волинського коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, разом провести відкритий урок для її студентів, з нагоди Дня вчителя. Захід пройшов у формі майстер-класу для другокурсників відділу режисерських дисциплін на тему: «Сам на сцені. Як «тримати» увагу публіки?».

Артем Фурман не лише виконував кавери та власні пісні під електричну та акустичну гітари, а й відверто розповідав про свій непростий шлях до сцени, до авторської музики. Після закінчення школи хлопець вступив в інститут у Польщі, планував здобути фах програміста. Однак на третьому курсі, під час перебування у США, зрозумів, що комп’ютерні технології – це не його шлях. Мама була категорично проти того, щоб син залишив навчання, просила «потерпіти» з новими планами до вручення диплому…

На зароблені під час літніх канікул гроші Артем тишком придбав акустичну гітару і самостійно її опанував за допомогою Інтернету. У цьому юнакові допомогли знання, отримані під час навчання у Володимир-Волинській дитячій музичній школі по класу скрипки та фортепіано. А також сольні виступи в університетському хорі, з яким Артем неодноразово гастролював Європою.  

«В Америці мені було самотньо, хоч і надзвичайно цікаво. Гітара стала розрадою, можливістю вилити сум за рідними, за Україною, підзаробити не лише фізичною працею, а й за допомогою музики. Бо саме у США я вперше побачив вуличних музикантів високого класу, загорівся бажанням досягти такої ж майстерності», - зізнався студентам Артем Фурман.

Тепер він і сам живе з того, що приносять у кофр з-під гітари вдячні випадкові слухачі, а щоб не зупинятись у творчому розвитку – вступив у консерваторію.

«Небо наділило Артема абсолютним слухом, мама-педагог прищепила йому любов до пізнання світу, а чималий як для молодого віку життєвий досвід виховав міцний характер. Тому усі, хто близько знає Артема Фурмана, упевнені: цей талант ще не раз прославить нашу рідну Волинь», - резюмувала викладачка коледжу культури і мистецтв Світлана Федонюк.

Разом із Артемом у Луцьк завітали його мама Ганна Фурман та друзі з арт-середовища. Волинські студенти-режисери «засипали» гостей відвертими запитаннями про європейський та український шоу-бізнес, а насамкінець щедро нагородили вдячними оплесками.

3
Під час майстер-класу Артема Фурмана у Луцьку
Під час майстер-класу Артема Фурмана у Луцьку

 

Валерій УМРИХІН

Коментарі
15 Жовтня 2018, 13:43
Ганчірку позаду публіки потрібно поправити... Організація на найвищому рівні))) Ось чому у нас таке відношення до написання матеріалів. Гіперболізм текстовий, фотка невідомого походження (скрін?Автор руко**оп?). так і живемо по-ніщєбродськи((((
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024