11 жовтня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

11 Жовтня 2018, 09:00
З добрим ранечком! 2196
З добрим ранечком!

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні четвер 11 жовтня.

Іменини святкують: Олександр, Олексій, Анатолій, Антон, Опанас, Валентин, Василь, В’ячеслав, Григорій, Єфрем.

Свій день народження сьогодні святкують Юлія Фесік, Анатолій Княжин, Тетяна Адамович.

Вітаємо, Вас, з особистим святом та бажаємо всіх земних благ та щедрот!

Сьогодні свято в Ближніх печерах Києво-Печерської лаври.

У цей день згадують пам’ять усіх 79-ти святих, чиї мощі покояться на території Ближніх печер. Серед них зокрема Нестор Літописець, Аліпій Печерський, Іоанн Багатостраждальний, Марк Гробокопатель та Ілля Муромець, якого московити давно зробили власним святим.

Варто зауважити, що в давнину мощі лаврських святих притягували до себе не тільки віруючих, але й різного роду темних особистостей. До святині йшли душевнохворі, сатанисти, а також міські злодії. Останніх особливо багато було напередодні Великодня. Злодії намагалися вкрасти побільше монет, які богомільні відвідувачі печер залишали на раках святих угодників. Існувало повір’я, що вкрадене «привертатиме фінансову вдачу» протягом року.

Утім, серед пійманих святотатців траплялися і люди зовсім не дотичні до кримінального світу, які просто прагнули розбагатіти будь-яким шляхом.

Цитата дня: «Коли ви починаєте помічати що-небудь хороше в інших людях, ви в кінцевому підсумку припиняєте шукати хороше в собі і почнете його бачити». 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024