На Володимирщині зареєстровано лише три користувача «зеленого» тарифу

12 Жовтня 2018, 07:40
На Волині зацікавлені у зведенні сонячних та вітрових електростанцій.  1333
На Волині зацікавлені у зведенні сонячних та вітрових електростанцій. 

На Волині зацікавлені у зведенні сонячних та вітрових електростанцій. 

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Ковельської райради у соціальній мережі Facebook.

Голова райради Андрій Броїло заслухав пропозиції Михайла Веркальця щодо впровадження цієї технології в життя, зокрема на інвестиційно привабливій земельній ділянці, що знаходиться на території Поворської ОТГ.

За словами Веркальця, аби побудувати вітрову електростанцію потрібно cпорудити вишку і підняти туди вітряка, що потребує величезної площі. Чоловік розповів, що вже і на Волині навчилися економити на оплаті за електроенергію та бути енергетично незалежними. 

Усе це завдяки «зеленому» тарифу – спеціальному тарифу, за яким держава закуповує електричну енергію, вироблену з використанням альтернативних джерел енергії. 

Найпопулярнішими альтернативними джерелами є енергія сонця та вітру. 

Загалом найбільше, аж 28 користувачів «зеленого» тарифу зареєстрували у Луцьку та Луцькому районі, 6 – у Ковельському районі, 5 – у Ківерцівському. По 4 користувачі живуть у Любомльському та Маневицькому районах, на одного менше – у Володимир-Волинському. Двоє користувачів живуть у Шацькому та Рожищанському районах. По одному – у Старовижівському, Камінь-Каширському та Нововолинську. А першу сонячну установку на Волині ввів Віталій Урбанович із Луцька.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024